Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Израел
Израел
Израел и Йордания – едно пътешествие през вековете
 

Маршрут:  София – Тел Авив – Аман – Джераш – Небо – Мадаба – Петра -- Аман – Каср Ал Яхуд – Мъртво море – Кумран – Витлеем – Йерусалим – Тел Авив – Яфо –Тел Авив – София

цена от
1660 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

Израел и Йордания – едно пътешествие през вековете

6 дни / 5 нощувки
Изживейте едно невероятно пътешествие из Светите Земи в Израел и Йордания! Насладете се на уникални гледки /Петра, планината Небо, Йерусалим/. Вижте величието на цивилизациите, минали по тези земи /Джераш/. Усетете вярата по местата, където е бил Иисус /Витлеем и Йерусалим/. Опитайте типичните местни ястия. Потопете се в едно пътуване, което ще остане в съзнанието Ви за цял живот!

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София, с редовен полет на авиокомпания Ел Ал, с включен багаж;
 • Летищни такси /295 лева, към 31.03.2017 г./;
 • 5 нощувки със закуски и вечери:
  • 2 в Аман /в хотел Al Waleed 3* или подобен/;
  • 1 в Петра /в хотел Edom 3* или подобен/;
 • Екскурзовод на български език в Израел и на български / руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Водач на групата от България;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Медицинска застраховка асистънс /Модиал Асистанс/ – 10 000 евро.

Цената НЕ включва:
 • Бакшиши – по 5 долара, на турист, на ден /общо 30 долара, заплащат се на място съответно в Израел и Йордания/;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване".

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит от 550 лева, на човек;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване.

Забележка:
 • Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи.
 • Посочените хотели са примерни и настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“ – туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и друго.
 • Цената на екскурзията до Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар – 1 USD = 1.75 лв. При промяна на съотношението с повече от 0.03 лева, туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

Цени:
Настаняване / Дати 2017 09.06.2017 г. – ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА, 01.09.2017 г., 03.11.2017 г. – ПОТВЪРДЕНА, 24.11.2017 г.
Легло в двойна стая 1 660 лева
Самостоятелна стая 1 955 лева
Трети възрастен 1 660 лева
Дете до 11 г., настанено с двама възрастни на допълнително легло 1 560 лева
ПРОГРАМА


Ден 1 – летище Бен Гурион / Аман

Среща на летище София, Терминал 2 в 07:50 ч. Полет София – Тел Авив, в 10:50 ч. Около 13:30 ч. пристигане на летище Бен Гурион, Тел Авив. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Йорданската граница. Преминаване от Израел в Йордания, през граничен пункт Шейх Хюсеин. Хотелско настаняване в Аман. Вечеря и нощувка.


Ден 2 – Джераш / Небо / Мадаба / Петра

Закуска.

Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш /древният Гераса/, основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. н. е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис. Разглеждане не триумфалната арка на император Адриан, форума с овална форма, хиподрума кардото, агората, нимфеума, храма на Артемида /богинята покровителка на Джераш/ и други антични храмове, Южния театър, както и много църкви от ранното Средновековие.

Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична, обаче, е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV в. и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки.

Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.


Ден 3 – Петра / Аман

Закуска.

Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 г. градът е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса /"Долината на Мойсей"/. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г. пр. н. е. Според Библията, те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села /„скалиста местност“ на еврейски/, почти сигурно се отнасят за Петра /"камък" на гръцки/. Розово червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите, сгради са запазени непокътнати – Каснех ал Фарун /Съкровищницата/, многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото, с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал /на латински mont regalis – „Кралски хълм“, познат още като Шобак/, построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани.

Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка в Аман.


Ден 4 – Аман / Каср Ал Яхуд / Мъртво море / Кумран

Закуска.

Туристическа обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания – Аман. Преминаване от Йордания в Израел, през граничния пункт Аленби. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото, където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Възможност за посещение на Кумран, известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 м. под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море.

Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка.


Ден 5 – Витлеем / Йерусалим

Закуска.

Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходната обиколка на Стария град включва Гетсиманската градина, традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Разглеждане на Виа Долороса /от латински „Пътят на болката“/ – улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота; храмовия комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския /Соломоновия/ храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; и Хълма Сион /Давидовият град/ – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря.

Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“, във Витлеем – голямата забележителност на града. Според библейско пророчество, Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.

Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим, включваща парламента на държавата Израел /Кнесет/, Министерствата, Музея на Израел /отвън/.

Вечеря и нощувка във Витлеем.


Ден 6 – Тел Авив / Яфо

Закуска.

Посещение на църквата, с гроба на свети Георги в Лод /древният град Лида Палестинска/. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо – един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив, с неговите плажове. Посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички.

Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.


Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.