Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Израел
Израел
Опознайте Израел и Йордания за 8 дни
 

Маршрут:  София – Тел Авив – Яфо – Нетания – Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия – Капернаум – Табха – Аман – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман – река Йордан /Каср ал Яхуд/ – Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Витлеем –

цена от
1975 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

Опознайте Израел и Йордания за 8 дни

8 дни / 7 нощувки
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София, с редовен полет на авиокомпания Ел Ал. За дата 21.09.2017 г. се лети с България Еър;
 • Летищни такси /295 лева, към 31.03.2017 г./;
 • Гранични такси /$45, към 31.03.2017 г./;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
  • 1 в Нетаня /в хотел Margoa 3* или подобен/;
  • 1 в района на Тиберия /в хотел Arcadia 3* или подобен/;
  • 2 в Аман /в хотел Al Waleed 3* или подобен/;
  • 1 в района на Петра /в Edom 3* или подобен/;
 • Екскурзоводско обслужване на български или руски език по целия маршрут в Йордания и Израел;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Групова виза за Йордания;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете
 • Медицинска застраховка /Модиал Асистанс/ – 10 000 евро.

Цената НЕ включва:
 • Бакшиши – 40 долара общо, на турист, за шофьорите и за местните екскурзоводи /заплащат се задължително на място/;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване".

Забележка:
 • Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар – 1 USD = 1.75 лв. При промяна на съотношението с повече от 0.03 лева, туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
 • Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи.
 • Посочените хотели са примерни и настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит от 700 лева на човек;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване.

Цени:
Настаняване / Дати 21.09.2017 г. – ПОТВЪРДЕНА, 01.10.2017 г.
Легло в двойна стая 1 975 лева
Самостоятелна стая 2 360 лева
Трети човек, настанен в двойна стая, на допълнително легло 1 975 лева
Дете до 11 г., настанено с двама възрастни, в стая 1 875 лева
ПРОГРАМА


Ден 1 – София / летище Бен Гурион / Тел Авив / Яфо / Нетания

За дата на отпътуване 01.10.2017 г. – пътуващи с Ел Ал

Среща на летището в 08:00 ч., за полет с авиокомпания Ел АЛ, София – Тел Авив в 10:50 ч. Пристигане на летище Бен Гурион, около 13:30 ч.

Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо – един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив, с неговите плажове. Посещение на района на старото пристанище, с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички.

Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка.


За дата на отпътуване 21.09.2017 г. – пътуващи с България Еър

Среща на летището в 16:00 ч., за полет с авиокомпания България Ер, София – Тел Авив в 18:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30 ч.

Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка.


Ден 2 – Кесария / Хайфа / Акра / Назарет / Кана / Тиберия

Закуска.

Отпътуване за Кесария – столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа, с уникалния храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическат програма в град Акра включва цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет и разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Иисус.

Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино.

Вечеря и нощувка в Тиберия.


Ден 3 – Капернаум / Табха / Аман

Закуска.

Заминаване за Капернаум, който споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Преминаване към Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от IV в. Отпътуване към планината на Блаженствата – мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед.

Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”.

Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка.


Ден 4 – Джераш / Небо / Мадаба / Петра

Закуска.

Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш /древният Гераса/, основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. н. е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис. Разглеждане не триумфалната арка на император Адриан, форума с овална форма, хиподрума кардото, агората, нимфеума, храма на Артемида /богинята покровителка на Джераш/ и други антични храмове, Южния театър, както и много църкви от ранното Средновековие.

Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV в. и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична, обаче, е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят.

Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.


Ден 5 – Петра / Шобак / Аман

Закуска.

Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 г. градът е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса /"Долината на Мойсей"/. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г. пр. н. е. Според Библията, те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села /„скалиста местност“ на еврейски/, почти сигурно се отнасят за Петра /"камък" на гръцки/. Розово червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите, сгради са запазени непокътнати – Каснех ал Фарун /Съкровищницата/, многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото, с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал /на латински mont regalis – „Кралски хълм“, познат още като Шобак/, построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани.

Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.


Ден 6 – Аман / река Йордан (Каср ал Яхуд) / Кумран / Мъртво море / Йерихон / Витлеем

Закуска.

Панорамна обиколка на Аман и посещение на Цитаделата и Археологическия музей. Заминаване за Израел, през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Поглед към Манастира на изкушенията, намиращ се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи.

Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим, включваща парламента на държавата Израел /Кнесет/, Министерствата, Музея на Израел /отвън/.

Вечеря и нощувка във Витлеем.


Ден 7 – Йерусалим

Закуска.

Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държава Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим, разположен в южната част на плато, част от Юдейските планини и включващ Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходната обиколка на Стария град включва Гетсиманската градина, традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Разглеждане на Виа Долороса /от латински „Пътят на болката“/ – улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота; храмовия комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския /Соломоновия/ храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; и Хълма Сион /Давидовият град/ – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря.

Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество, Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.

Вечеря и нощувка във Витлеем.


Ден 8 – Витлеем / Бен Гурион / София

За дата на отпътуване 01.10.2017 г. – пътуващи с Ел Ал

Закуска.

Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София, в 07:00 ч. Пристигане в София, в 09:45 ч.


За дата на отпътуване 21.09.2017 – пътуващи с България Еър

Витлеем / Лод / Тел Авив / Яфо / Бен Гурион / София

Закуска.

Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество, Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Посещение на църквата, с гроба на Свети Георги в Лод /древният град Лида Палестинска/. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо – един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив, с неговите плажове. Посещение на района на старото пристанище, с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички.

Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 21:30 ч. Кацане в София в 00:10 ч.


Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.