Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Италия
Италия
Почивка в Римини – ЕСЕН 2017
 

Маршрут:  София – Анкона – София

цена от
590 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

Промо пакет: 2 екскурзии – Римини и Равена на цената от 9 евро на човек при заявяване на пакета от България

ПРОГРАМА

Ден 1 / сряда
Отпътуване за Италия с полет на авиокомпания Wizz Air. Кацане на летището в Болоня. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 / четвъртък
Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Сан Марино – републиката, която, според легендите, е основана от Сан Марино и претендира да бъде най-старата в Европа. Пешеходна разходка и разглеждане на площад “Либерта”, Правителствения дворец, Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.

Ден 3 / петък
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Римини. Пешеходна обиколка на историческия център на Римини – Арката на Октавиан Август, старата часовникова кула, катедралата „Малатеста“, площад „Тре Мартири“, старият рибен пазар, Мостът на Тиберий и уличката на Фелини. Връщане в хотела и свободно време за плаж или следобяда: полудневна екскурзия по желание до Равена: Пешеходна разходка в центъра на града – базиликата Св. Аполинар, Баптистерията на Арий, базиликата “Св. Дух”, базиликата “Сан Витале”, прочута с уникалните си византийски мозайки. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 / събота
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Перуджа и Асизи, на български език. Посещение на Перуджа – град, в който ехото на етруското, римското и средновековното минало все още отеква. Разглеждане на Асизи – родното място на Св. Франциск, покровителя на Италия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 / неделя
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Урбино, на български език. Пешеходна разходка: Херцогският дворец и Катедралата; родната къща на Рафаело. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 / понеделник
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Венеция, на български език. Пешеходна разходка: площад “Сан Марко” с едноименната катедрала, Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста “Риалто”. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 / вторник
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Флоренция, на български език. Разглеждане на поразително красивата Флоренция – един пищен град с многовековна история. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 / сряда
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка на Болоня – Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричан от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видите едни от най-красивите наредени сгради и смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули, символ на града. Трансфер до летището за полет до София.

В цената е включено:
 • Самолетен билет София – Болоня – София с авиокомпания Wizz Air;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж с размери 42 х 32 х 25 см.;
 • 7 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени ¼ л. вино и ½ л. вода по време на вечерята;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Представител от България по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

В цената НЕ е включено:
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Промо пакет от 2 екскурзии – Римини и Равена – 9 евро;
 • Лични разходи;
 • Общинска такса – заплаща се на рецепцията на хотела от всеки клиент, при налична такава;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.

Цените са калкулирани с параметри: $450 / тон и 1 евро = $1.15.

ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста, за екскурзиите до Флоренция и Венеция – при минимум 30 туриста. Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място, при наличие на свободни места. Провеждането на екскурзиите НЕ се гарантира без минимум събрани туристи.

Екскурзии Вид Цена за възрастен Цена за дете от 2 до 11.99 г.
в евро в евро
Римини Полудневна 10 5
Болоня Полудневна Включена в цената Включена в цената
Равена Полудневна 24 12
Сан Марино Полудневна 25 13
Венеция Целодневна 64 32
Урбино Полудневна 28 14
Перуджа и Асизи Целодневна 45 23
Флоренция Целодневна 60 30
Пакет от 2 екскурзии – ПРОМО* /Римини и Равена/ 9 9
Пакет от 3 екскурзии /Сан Марино, Урбино и Флоренция/ 90 45
Пакет от 4 екскурзии /Сан Марино, Урбино, Флоренция и Венеция/ 140 70
*Забележка – промо пакетът се заявява предварително при резервация. Записването на място по екскурзия от промоционалния пакет се заплаща на редовна цена.

Перуджа и Асизи – 45 евро за върастен / 23 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Отпътуване след закуска от хотела за екскурзия до Перуджа. Ще имате възможност да опознаете историята, културата и страхотните съкровища от изкуството на местността. По време на пешеходната разходка ще се разгледат: Двореца на матистратите /Palazzo Dei Priori/; Големия фонтан /Fontana Maggiore/, създаден от известните баща и син Никола и Джовани Пизано и Катедралата Сан Лоренцо. Посещение на мистичния град на „Св. Франциск“ – Асизи, който е защитен от дълги крепостни стени и от 8 напълно запазени укрепени канала. Разглеждане на известните забележителности: базиликата „Св. Франциск“, издигаща се на мястото, което самият светец избира да бъде погребан, в зоната, известна през Средновековието като „хълм на ада“ и мястото за публични екзекуции; базиликата „Дева Мария на Ангелите“ /Porziuncola/, разположена в подножието на хълмовете на Асизи, където Св. Франциск открива през 1209 г. монашеския орден на „Малките братя“ и в чийто параклис на 03 октомври 1226 г. светецът умира; базиликата „Св. Клара от Асизи“, изградена с типичния розов камък, извлечен от кариерата на планината Субазио. Тук могат да се видят фрески от периода между ХІІ и ХІV в.

Римини – 10 евро за върастен / 5 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Пешеходна разходка в историческия център на Римини. Разглеждане на Арката на Октавиан Август; Старата часовникова кула; катедралната църква „Малатеста”, изградена в средата на XV в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста; площад „Тре Мартири” – място за романтични срещи; старият рибен пазар; Мостът на Тиберий; и уличката на Фелини.

Болоня – включена в цената
Пешеходна разходка – разглеждане на забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричан от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видите едни от най-красивите наредени сгради и смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули, символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V в. и светец покровител на града.

Равена – 24 евро за върастен / 12 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на: Базиликата Св. Аполинар, украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в.; Баптистерията на Арий; базиликата “Св. Дух”; базиликата “Сан Витале”, прочута с уникалните си византийски мозайки.

Сан Марино – 25 евро за върастен / 13 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и според легендите е основана от Сан Марино. Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта“, където се издига и статуята на свободата; Правителствения дворец, който се намира в центъра на площад Либерта. Дворецът е реставриран от архитекта Гае Ауленти и е смятан за една от най-красивите сгради в света; Крепостните стени с трите кули, символ на Републиката – най-старата Гайта от ХІ в., най-високата Честа от ХІІІ в. и третата Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения.

Венеция – 64 евро за върастен / 32 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Разглеждане на един от най-красивите градове „Кралицата на Адриатика“ – Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на: площад „Сан Марко“, наричан от Наполеон „най-елегантният салон на Европа“ и едноименната базилика „Сан Марко“; Камбанарията; Двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; Моста на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Разходка до моста „Риалто“, който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 1854 г. и построяването на моста „Академия“.

Урбино – 28 евро за върастен / 14 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Пешеходна разходка с местен екскурзовод: Херцогският дворец; катедралата „Възнесение Богородично”; родната къща на Рафаело.

В цената НЕ е включено:
 • билет за градски транспорт /2 евро/.

Флоренция – 60 евро за върастен / 30 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Разглеждане на поразително красивата Флоренция – един пищен град с многовековна история. Възможност за разглеждане на: църквата “Санта Кроче”, наричана още националния “пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията “Йоан Кръстител” с “вратите на рая”; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе.

Резервации:
 • Депозит – 300 лв. при резервация.
 • Доплащане – 21 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулации:
 • До 60 дни преди датата на полета – без неустойка.
 • От 60 до 30 дни – 300 лв.
 • От 29 до 20 дни – 50% от общата стойност на пътуването.
 • От 19 до 14 дни – 80% от общата стойност на пътуването.
 • Под 14 дни преди датата на пътуване – цялата дължима сума.

Полетно разписание:
Сряда София – Болоня 20:45 ч. / 21:30 ч.
Сряда Болоня – София 22:05 ч. / 00:50 ч.
 • Всички времена са местни за съответната дестинация.

Забележки:
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Минимален брой за реализация на допълнителните екскурзии е 25 записани, а за Флоренция и Венеция – 30 записани.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
Чезенатико, Италия
от: 590 лв.
Римини, Италия
от: 690 лв.
Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.