Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Екскурзии
Екскурзии
Мистерията на пустинята в Южно Мароко
 

Маршрут:  София – Агадир – София

цена от
1410 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

Мистерията на пустинята в Южно Мароко

Директни чартърни полети
Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна, на базата основно на туризма. Изключително спокойна, страната е с тесни икономически връзки с Европейския съюз. Тук се намират и най-красивите заливи в света, тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, вариращи между 26-28º през Август и Септември и 21º през Януари.

8 дни / 7 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси за резервации, направени до 31.07.2017 г.
Дата Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете от 2 до 11.99 г.
03.10.2017 г. – 10.10.2017 г. 1410 1630 1390 1350

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
 • Самолетен билет София – Агадир – София, с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг. с размери до 60 x 40 x 30 см.;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агадир в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Уарзазат в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуски и вечери в Ерфуд в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Загора в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
 • Посещение и обиколка на Агадир;
 • Посещение и обиколка на Тарудант;
 • Посещение и разглеждане на Уарзазат;
 • Посещение и обиколка на Ерфуд;
 • Посещение и обиколка на Тинрир;
 • Посещение и обиколка на Загора;
 • Посещение и обиколка на Маракеш;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро и асистънс;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената НЕ включва:
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри $450 / тон и 1 евро = $1.15;
 • Общинска такса – заплаща се на рецепция от всеки клиент, при налична такава;
 • Допълнителни екскурзии на място, услуги, упоменати срещу доплащане и разходи от личен характер;
 • Входна такса за градините на Мажорел /заплаща се на място/ – 7 евро на човек;
 • Бакшиши /заплащат се на място/ – 10 / 15 евро на човек, за целия престой.
ПРОГРАМА


Ден 1 / Вторник

Среща на летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Агадир, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Агадир. Посрещане от фирмата-партньор на място, който ще бъде указан в програмата. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Argana 4* или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.


Ден 2 / Сряда

Агадир – Тарудант – Уарзазат /380 км./

След закуска, обзорна обиколка на Агадир – един от най-добрите курорти в Мароко. След обяд, отпътуване за Уарзазат през Тарудант /фото пауза/ – първичната столица на Южно Мароко, столица и на Кралството по време на началото на управлението на Саадитската династия. Посещение на Казба Аит Бенханду. ЮНЕСКО е обявило Казба Аит Бенханду като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура.

Пристигане в Уарзазат, настаняване в хотел Ouarzazate Riad Salam 4* или подобен. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 3 / Четвъртък

Уарзазат – Тинрир – Ерфуд /310 км./

Посещение на главната казба в Уарзазат и фото пауза. Отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия каньон Тодра. Продължението на пътя е по долината Дадес. Спирка за панорамни снимки.

Пристигане в Ерфуд и настаняване в хотел Erfoud Palm`s Club 4* или подобен. Вечеря и нощувка.


Ден 4 / Петък

Ерфуд – Загора /290 км./

Възможност за сафари с джипове и камили в Мерзуга /по желание и след допълнително заплащане/.

Връщане в хотела.

След закуска, отпътуване за Загора през село Алниф. Пристигане и настаняване в хотел Zagora Riad Salam 4* или подобен. Вечеря и нощувка.


Ден 5 / Събота

Загора – Уарзазат /170 км./

След закуска, отпътуване за Уарзазат. По пътя, посещение на едно от най-известните филмови студиа – АТЛАС.

Пристигане в Уарзазат и настаняване в хотел Ouarzazate Riad Salam 4* или подобен. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 6 / Неделя

Уарзазат – Маракеш /198 км./

След закуска, отпътуване за Маракеш през планинския хребет Тишка, където ще се спре, за да може да направите уникални снимки на фона на живописния планински пейзаж на Високите Атласи. Продължението на пътя е към Маракеш.

След пристигане в Маракеш, настаняване в хотел Tichka 4* или подобен. Вечеря и нощувка.


Ден 7 / Понеделник

Маракеш

След закуска, обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“, с възможност за посещение на градините на Жак Мажорел.

Връщане в хотел Tichka 4* за вечеря и нощувка.


Ден 8 / Вторник

Маракеш – Агадир /250 км./

След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София, с директен чартърен полет, изпълняван от BH Air.Допълнителни екскурзии


Агадир

Включена в цената

След закуска, обзорна обиколка на Агадир – един от най-добрите курорти в Мароко. Той разполага с отличен климат около яркостта на синия океан,както и с богатство на флора и безкрайни пясъчни плажове. Агадир предлага на гостите си изобилие от магазини, бутици, дискотеки и нощни клубове. Следва посещение на първото рибарско пристанище на Мароко в Агадир, на стария град Касба с мистериозен произход, на старите квартали /Founty и Talborjt/, както и н стария известен пазар на Агадир – Сук ел-Хад, намиращ се в огромен парк, което е изключителна възможност да се опознае града и да се опита от прочутото Арганово масло.

Включено в цената:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.


Тарудант и Казба Аит Бенханду /ЮНЕСКО/

Включена в цената

Тарудант е първичната столица на Южно Мароко, столица и на Кралството по време на началото на управлението на Саадитската династия. Този „малък Маракеш” е разположен сред маслинови, портокалови и аргонови дървета. Главната забележителност на Тарудант са мощните крепостни стени, които датират от XVI в.

Продължението на пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду. ЮНЕСКО е обявило Касбу Аит Бенхади като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е разположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често е служила като филмова площадка. Посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio. Ще имате възможността да видите къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световноизвестни филмови продукции.

Включено в цената:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.


Уарзазат, с Тинрир и Ерфуд

Включена в цената

Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство, градът се разраства и се превръща в административен център. След обиколката, отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия каньон Тодра. Ерфуд е наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Тинрир е малко градче, което в миналото е билi важен стратегически пункт, възвисяващ се над палмов оазис с рядка красота. На 15 км. от Тинрир се открива едно от най-завладяващите зрелища на територията на Мароко – каньонът Тодра. На места, широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина, от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират една в друга на 300 м. височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите.

Продължението на пътя е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна, с нейните розови плантации.

Включено в цената:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.


Загора

Включена в цената

Загора е считана за вход на пустинята Сахара от запад. Напоследък градът предизвиква туристически интерес. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Градът е доминиран от силуета на Джебел Загора /планината Загора/, а живописната долина на река Драа има обширни палмови насаждения и е отправна точка за много преходи в региона. Оттук започва, подобният на “Пътя на коприната” за Африка, кервански “Път на златото” до Тимбокту. Световноизвестният знак на границата на града, на арабски и френски гласи “52 дни до Тимбокту” /7 седмици и половина/, указващ обичайното време да се стигне с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту, в Мали, колкото е отнело и на армията на Джудар паша да го достигне.

Включено в цената:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.


Маракеш – „Перлата на запада“

Включена в цената

Приказно-процъфтяващ град, разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкошът и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци. Всичко това е Маракеш.

Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии на марокоански султани, именно тук са съсредоточени по-голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от който е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султаните от династията Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура – двореца Бахия. След обяд, посещение на най-цветния пазар на Мароко и на знаменития площад Джамаа Ел Фна. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змийоукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки.

Включено в цената:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.Необходими документи:
 • Международен паспорт, с валидност 6 месеца преди датата на заминаване.
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.

Резервации:
 • Депозит – 300 лв. при резервация;
 • Доплащане – 21 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулации:
 • До 60 дни преди датата на полета – без неустойка;
 • От 60 до 30 дни – 100 лв.;
 • От 30 до 22 дни – 300 лв.;
 • Под 22 дни преди датата на пътуване – цялата дължима сума.

Полетно разписание:
 • Превозвач – BH Air.
София – Агадир 08:00 ч. / 12:30 ч.
Агадир – София 12:40 ч. / 16:40 ч.

Забележки:
 • Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Полетът и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Всички екскурзии се провеждат от лицензиран екскурзовод на място, с превод на български език.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 03700100001167 /21.02.2017 г. до 06.03.2018 г./ на ЗД "Евроинс" АД, бул. Христофор Колумб № 43, София.


Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.