Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Екскурзии
Екскурзии
Париж - 3-ти март
 

Маршрут:  София – Париж – София

цена от
1099 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

ПРОГРАМА


1 ДЕН - 02.03.2018
Отпътуване от летище София. Кацане на летище „Шарл де Гол” в Париж, трансфер, настаняване в хотела. След обяд - полудневна пешеходна програма "Пти Пале и Шан-з-Елизе" по желание (с доплащане - 45 лв. за възрастни, 35 лв. за деца до 11 г.). Цената включва екскурзоводско обслужване на български език и резервация за групово посещение в музея "Пти Пале". Програмата включва: разглеждане с екскурзовод на български език на Музея на изящните изкуства "Пти Пале”, фотопауза на моста "Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“. Програмата започва от музея "Гревен" и завършва на площад „Конкорд“. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване от музея "Гревен" до "Пти Пале", като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Музеят "Пти Пале" е безплатен. Вечерта – възможност за посещение на кабаре (с доплащане). Нощувка.

2 ДЕН - 03.03.2018
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, Лувъра (отвън), “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд - разглеждане на острова Сите (катедралата Нотр-Дам-дьо-Пари, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи. Възможност за разходка с корабче по Сена. Нощувка.

3 ДЕН - 04.03.2018
Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, площад “Конкорд”, Мадлената. 14.00 ч. – по желание: възможност за посещение на двореца Версай и на квартала Дефанс (доплащане 119 лв. за възрастен; 89 лв. за деца и младежи под 26 г.- цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

4 ДЕН - 05.03.2018
Свободен ден. По желание - полудневна пешеходна програма – посещение на Латински квартал – най-романтичния квартал на Париж (с доплащане 35 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; програмата се провежда при минимум 6 записани; цената включва екскурзоводско обслужване на български език). Програмата включва разходка и беседа на български по следния маршрут: квартала Сен-Жермен, църквата „Сен-Жермен-де-Пре”, легендарните кафенета „Ле Дьо Маго” и „Кафе де Флор”, в които се е събирала световната бохема от началото на ХХ век, църквата „Сен-Сюлпис”, Одеона, Люксембургската градина, църквата „Сент-Етиен-дю-Мон”, площада на Сорбоната. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване от музея „Гревен“ до „Сен-Жермен”, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН - 06.03.2018
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището, отпътуване за София.

Цена / Хотел Victoria 2* Havane 3* Opera Lafayette 3* Best Western Ronceray Opéra 3* Axel Opera 3* Villa Opera Drouot 4* /стаи стандарт/ Marriott Opera Ambassador 4* /стаи стандарт/
Възрастен в двойна стая 1099 лв. 1170 лв. 1248 лв. 1279 лв. 1279 лв. 1545 лв. 1819 лв.
Човек в индивидуална стая 1342 лв. 1522 лв. 1475 лв. 1615 лв. 1592 лв. 1944 лв. 2640 лв.
3-ти възрастен в стая 1044 лв. 1170 лв. 1248 лв.цена на четвърти възрастен в стая

1139 лв.

Дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 739 лв. 810 лв. 888 лв. 919 лв. 919 лв. 1185 лв. 1459 лв.
Дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 859 лв. 930 лв. 1008 лв. 1008 лв. 1039 лв. 1305 лв. 1579 лв.

хотел Victoria** - http://www.hotelvictoriaparis.com/uk/
хотел Havane*** - http://hotelhavane.free.fr
хотел Opera Lafayette*** - http://www.hoteloperalafayette.com/
хотел Best Western Ronceray Opéra*** - http://www.hotelroncerayopera.com/#/en/hotel/
хотел Axel Opera*** - http://www.hotel-paris-axel.com/en
хотел Villa Opera Drouot**** - http://www.villaoperadrouot.parishotels.it
хотел Marriott Opera Ambassador**** - https://www.radissonblu.com/en

ВАЖНО:
При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1,65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

В цената е включено:
 • Самолетен билет - София - Париж - София, изпълняван от авиокомпания "България Ер"
 • Летищни такси
 • Трансфер
 • Съответният брой нощувки + закуски;
 • Ръчен багаж
 • Чекиран багаж
 • Панорамна обиколка с автобус на български език

Цената НЕ включва:
 • Градска такса (CITY TAX)
 • Таксите за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
 • Допълнителни услуги с доплащане

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ


Големите булеварди и Шан-з-Елизе
Полудневна пешеходна програма "Големите булеварди и Шан-з-Елизе" - с доплащане. Цената включва пешеходна разходка с екскурзовод на български език по следния маршрут: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, фотопауза на моста "Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“ възможност за посещение на Музея на изящните изкуства "Пти Пале”. Програмата започва от музея "Гревен" и завършва на площад „Конкорд“. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро на връщане, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Музеят "Пти Пале" е безплатен. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място - възрастен - 45 лв., дете до 11г. - 35 лв.

Посещение на двореца Версай и на квартала Дефанс
Дворецът Версай е едно от чудесата на XVII век. Най-големият, най-красивият и най-пищен дворец на времето си. Редица владетели опитвали да копират блясъка му, но Версай остава един. Eкскурзията включва посещение на интериора на двореца (включително най-бляскавата зала - Огледалната зала), построен от Краля Слънце (Луи XIV) и на прекрасните му градини, проектирани от един от гениите на епохата - Лю Нотр.

Кварталът Дефанс е бизнес кварталът на Париж. Централите на редица корпорации се намират в този квартал. Тук ще можете да се полюбувате на над двадесет модерни небостъргача и други сгради с екстравагантни форми. Дефанс представлява истинска изложба на архитектурата на XX и XXI век. В квартала има и огромни шопинг центрове, ресторанти и т.н. - възрастен - 119 лв., деца и младежи до 26г. - 89 лв.

Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.

Полудневна пешеходна програма – посещение на квартала „Маре”
Цената включва екскурзоводско обслужване на български език. Програмата включва пл. „Бастилия”, църквата „Св. Павел и Св. Людвик” - единствената барокова църква в Париж, най-стария монументален площад на Париж – „Плас де Вож”, възможност за посещение на къщата-музей на Виктор Юго, посещение музея Карнавале, възможност за посещение на музея Коняк-Же, еврейската улица, Отел дьо Вил. Програмата започва от музея Гревен и завършва на ул. „Риволи” пред Кметството (Отел дьо Вил). Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване от музея Гревен до Площада на Бастилията, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията.Трите музея, включени в програмата, са безплатни - възрастен -45 лв, дете до 11г. - 35 лв.
Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

КАК ДА ПОСЕТИТЕ „ЕВРОДИСНИ” ОТ ПАРИЖ:

1. Бихте могли да отидете до „Евродисни” с влакчетата RER, които можете да вземете от много спирки в Париж (Opera, Chatelet, Gare du Nord и пр.) - линия А, слиза се на последната спирка Marne-la-Valee. Билетът за RER струва около 7 EUR в една посока, а картата за вход за парка „Дисниленд” е около 69 EUR за възрастни и 62 EUR за деца под 11 г., а за парка „Дисниленд” + „Диснистудио” - около 74 EUR за възрастни и 67 EUR за деца под 11 г.

2. Можете да закупите от нас или на място в Париж билет на фирмата Pariscityvision, която прави трансфери с автобуси до Дисни и обратно, като рейсовете тръгват от и се връщат на пл. „Жан д’ Арк” (пред хотел „Регина”, до Лувъра). Билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд”, струва 95 EUR възрастни, 80 EUR деца под 11 г; билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд” и за „Диснистудио” струва 105 EUR възрастни, 90 EUR деца под 11 г.

Резервации:
 • Депозит – 50% от пакетната цена при резервация.
 • Доплащане – 22 дни преди датата на пътуване.

Условия за анулации:
 • До 60 дни преди датата на полета – без неустойка.
 • От 59 до 30 дни – 20% от общата стойност на пътуването.
 • От 29 до 15 дни – 30% от общата стойност на пътуването.
 • Oт 14 до 10 дни – 70% от общата стойност на пътуването.
 • Под 9 дни преди датата на пътуване – цялата дължима сума.

Забележки:
 • Минимален брой за провеждане на пътуването - 30.
 • Минимален брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии – 20.
 • Препоръчва се предварителна резервация от България за допълнителните екскурзии по програмата.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 • В случаите на по-малко записали се клиенти, провеждането на екскурзията може да не се състои, като записалите се клиенти ще бъдат уведомени не по-късно от 10 дни преди определената начална дата.


Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.