БОГАТСТВАТА НА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ - ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

Автобус
Турция
5 дни / 4 нощувки
22.09.2021, 06.10.2021, 20.10.2021
от 299 лв.
Дата Цена Запитване
22.09.2021 от 299 лв. Запитване
06.10.2021 от 299 лв. Запитване
20.10.2021 от 299 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Петрич - Дарданели - Троя - Айвалък

Отпътуване в 5:00 ч. от Петрич по маршрут Кавала - Александруполис Чанаккале - Айвалък.
Преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море и разделя Европа от Азия. По пътя посещение на древния град Троя - посещението на археологическия музей на открито ще ви пренесе векове назад във времето на митичната 10-годишната война между елини и троянци. Троя е град, съществуващ повече от 4000 години, магнетичен център на древните цивилизации. Там е експониран модел на Дървения кон, който гърците, начело с героя Одисей, използвали, за да се промъкнат зад крепостните стени с хитрост. Следобяд пристигане в Айвалък. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Фотопауза на Seytan Sofrasi /Трапезата на Дявола/ - природен феномен - издигнато плато, от което се разкрива изключителна панорама. Имате възможност да се насладите на неповторимата гледка с чаша ароматно турско кафе и да видите природното образувание, наречено "Стъпката на дявола" - мястото, на което местните хора разказват, че стъпил Дяволът, а Земята е хлътнала под крака му, за да образува езерце. 
Настаняване в хотел 3* в Айвалък. Вечеря. /без включени напитки/. Нощувка.


Ден 2 Пергамон - Кушадасъ

Закуска. Отпътуване за древния град Пергамон. (Айвалък – Пергамон - 65 км.). Градът се намира в близост до съвременния град Бергама. Посещение на Храма на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. В Пергам, който носи името на своя основател - героя Пергам /син на Андромаха и Хелен, познати образи от древногръцката митология/ се е намирала втората по значение библиотека след Александрийската с богатство от близо 200 000 пергаментови книги.  Неслучайно най-големият сватбен подарък, който Марк Антоний прави на Клеопатра, е именно тази библиотека. Обяд в района на Бергама.
Отпътуване за Кушадасъ (Бергама – Кушадасъ – 200 км). Настаняване в хотел 4* в Кушадасъ. Свободно време за почивка или разходка. Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.


Ден 3 Кушадасъ - Памуккале - Кушадасъ

Закуска. Свободен ден в курорта или по желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Памуккале с местен екскурзовод и включен обяд + входна такса. 
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” 
Снежнобелите травертинови каскади с крехка структура се променят постоянно под влияние на атмосферните условия и множество външни фактори, така че лавинообразно нараства броят на желаещите да ги видят и посетят в настоящия им вид.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ и точно това е първата асоциация на всеки турист, посетил вълшебното място. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували  варовикови тераси, които напомнят на фантастичен замък с дължина 2 600 м и средна ширина около 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години - Хиераполис или в превод „Свещения град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад - Агора, храмът на Аполон, римските бани и топлият минерален басейн на Клеопатра, в който последната египетска царица поддържала младостта си. Завръщане в хотела. Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.


Ден 4 Ефес - Чанаккале

По желание полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си; посещение на Храма на Артемида - едно от седемте чудеса на света.
Отпътуване за Чанаккале. По пътя посещение на местна фабрика за зехтин „Özgün“ край Айвалък. Чанаккале е град, често наричан "перла" на Дарданелите, както заради кръстопътното си местоположение, така и заради великолепната марина, широките европейски булеварди и оживена централна част. Като наследник на древния град Дарданелия, градът  пази историческия си облик, но се развива и като модерен град с младежки дух и атмосфера.  Тук ще Ви посрещнат гостоприемни заведения, усмихнати лица и исторически център със запазена часовникова кула, а на крайбрежната алея стои гордо макет на Троянския кон, подарък от Брат Пит, след заснемането на филма „Троя“ през 2004 година. Настаняване в хотел 3*. Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.


Ден 5 Чанаккале - Петрич

Закуска. Освобождаване на хотела.
Пешеходна обиколка в центъра на града с местен екскурзовод на български език.
Отпътуване за България. Отправяне към Дарданелите и преминаване в европейската част на Турция с ферибот.
Завръщане в България късно вечерта.

 
Програма
 
 
Дати на провеждане Възрастен в
двойна стая
за записване
до 31.01.2021
Възрастен в
двойна стая
за записване
от 01.02 до 29.02.2021
Възрастен в
двойна стая
за записване
след 29.02.2021
28.04 - 02.05.2021
05.05 - 09.05.2021
19.05 - 23.05-2021
22.09 - 26.09.2021
06.10 - 10.10.2021
20.10 - 24.10.2021
ПРОМО! 299 лв.   319 лв. 339 лв.
Предимства
Открийте защо природният феномен Памуккале е една от най-посещаваните забележителности в световен мащаб,  защо Ефес е един от най-запазените антични градове в Средиземноморието, как изглежда третият по големина град в Турция, къде се намира "трапезата на Дявола" / Seytan Sofrasi /  и каква е причината за огромната популярност на турските курорти Кушадасъ и Айвалък.
Всичко това с тази кратка,  но многоцветна програма, която ще Ви отведе в красивия Егейски свят с екзотичен привкус и неповторимо излъчване. 
Други
Допълнитени услуги:
 • Целодневна екскурзия до Памуккале – 38 евро с включен обяд и входни такси; /при минимум 20 туристи/
 • Полудневна екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария – 38 евро с включени входни такси; / при минимум 20 туристи /
 • Доплащане при настаняване в единична стая: 80 лв.

Отстъпки:
за дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в двойна стая : 80 лв.
за дете от 4 до 6.99 г. настанено с двама възрастни в двойна стая: 149 лв. 

Условия за плащане:
Депозит - 100 лв. на човек при записване
Доплащане до 21 дни преди пътуването

Забележки:
Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Застраховки:
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2;

Агенцията препоръчва сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Айвалък;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Кушадасъ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Чанаккале; 
 • Всички фериботни, пътни и магистрални такси;
 • Посещение на природния феномен Seytan Sofrasi /Трапезата на Дявола/;
 • Посещение на древния град Троя /без вклюени входни такси/
 • Посещение на древния град Пергамон /без включени входни такси/;
 • БОНУС! Туристическа програма в Чанаккале;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 г. към ЗАД Армеец;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посетените по програмата обекти: : Троя (20 TRL), Пергамон (25 TRL), Асклепион (20 TRL), ползването на лифт до Акропола в Бергама  (35 TRL), крепостта и воено-морския музей в Чанаккале (10 TRL). Всички входни такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица 70 г. - 85 г. - 9 лв.; Лица над 85 г. не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие;
 • Допълнителни мероприятия.

Оферта № Е16

Планирайте престоя си