Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург, Белите нощи. Самолетна екскурзия от София
Дати: 1-8 юни, 8-15 юни, 15-22 юни, 22-29 юни, 29 юни - 6 юли, 6-13 юли, 13- 20 юли, 31 август - 7 септември

Самолет
Русия
8 дни / 7 нощувки
от 0 лв.


Дата Цена Запитване
Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург
Приказното сияние на Белите нощи

Дати 2022: 1 юни - 8 юни, 8 юни - 15 юни, 15 юни - 22 юни
22 юни - 29 юни, 29 юни - 6 юли, 6 юли - 13 юли
13 юли – 20 юли, 31 август - 7 септември


 
Пакетна цена на турист:  от 2659 лв

Програма на екскурзията:
 
Сряда. Излитане от София Терминал 2 в 15:10 ч. с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до хотел Измайлово Делта 4*. Настаняване в стаи премиум бизнес. Нощувка.
Четвъртък. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
Петък. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса на  Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Екскурзия до Двореца и Парка Царицино. Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасен парк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на Екатерина Втора, дворецът  впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк.Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтични павилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
Събота. Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан – втора класа. Пристигане, посрещане. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите  Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение  на  Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург. Посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него са изложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Азимут 4* в стандартни стаи. Нощувка.
Неделя. Закуска. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, само оригинали. Свободно време. Обяд в ресторант в града. Разглеждане на Исакиевски събор - най-големият  храм в Петербург, за чиято украса са използвани повече от 400 кг злато и Храма Спас на крови, построен на мястото на покушението срещу император Александър Втори. Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните  руски живописци - Харламов, Васнецов и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Нощувка.
Понеделник. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца (продължителност на програмата около 5-6 часа). Трансфер до хотела. Нощувка. 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов", която включва автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева. Включени трансфери от и до хотела. Цена - 99 лв на турист при минимум 15 туриста
Вторник. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг.  Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 6 часа).Нощувка.
Сряда. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - София  на България Еър в 19:20 ч, пристигане в 22:50 ч.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.

Вид използван транспорт: Самолет, Влак, Автобус

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

!ВАЖНО: Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни или трима възрастни и дете. Настаняване на 2 възр.+ 1 турист на доп.легло е съответно: в хотел Азимут в стая стандарт на сгъваемо легло, а в хотел Делта - в стая лукс - при  потвърждение на наличност.

Необходими документи за издаване на руска виза:
 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане
 • Минимум 2 свободни страници в паспорта
 • Визова анкета, попълва са в съдействие с ТО
 • 1 цветна снимка от последните 3 месеца 3,5 Х4,5 см на бял фон без очила

Условия за резервация: 200 лв депозит на турист, 50% от пакетната цена - 45 дни преди дата на заминаване, пълно плащане 30 дни преди дата на заминаване.
 

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 45  до 30 дни преди датата на пътуването, дължи неустойка от  50% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 30-0 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото, без да дължи неустойка, и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

В случай на невъзможност да се осъществи пътуването поради развитие на епидемиологичната обстановка, Туроператорът се задължава да възстанови внесената от Потребителя сума в 14 дневен срок от настъпване на промяната в условията на пътуване между България и Русия.

 

 

 • самолетен билет  София - Москва - Санкт Петербург - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
 • 3 нощувки със закуска  в хотел Измайлово Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес
 • 4 нощувки със закуска в хотел Азимут  4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
 • 2 обяда в ресторанти в Москва
 • 1 обяд в ресторант в Санкт Петербург
 • трансфери летище-хотел-летище
 • описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
 • входни такси за посещаваните музеи и дворци  по програмата
 • слушалки по време на екскурзионната програма
 • медицинска  застраховка (с покритие 50000 € )
 • тур-лидер, представител на  туроператора
Обяди: 4-степенно меню + кафе/чай, мин. вода
 
 
 • ПСР при необходимост на преференциална цена от 60 лв с ваучер на ТО
 • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 130 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 цветна снимка паспортен формат.
 • В случай на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза/ въвеждане на електронна виза или друго/, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
 • Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65 год - 25 лв. на турист
 • Застраховка отмяна на пътуване, препоръчителна
 • Допълнителни екскурзии по желание: Автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург с екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева, цена - 99 лв на записан турист при минимум 15 записани туристи.
 

Оферта № Е102

Планирайте престоя си