Златна Прага, Карлови Вари - Дрезден, 19-23 септември, самолетна екскурзия от София

Самолет
Чехия
5 дни / 4 нощувки
22.09.2022
от 819 лв.
Дата Цена Запитване
22.09.2022 от 819 лв. Запитване

Класическа Златна Прага, Карлови Вари - Дрезден
5 дни / 4 нощувки, 19-23 септември 2021
самолетна екскурзия от София


Пакетна цена на турист: 789 лв.

Програма на екскурзията:


19 септември - неделя. Излитане от София с редовен полет на а/к България Еър в 16:30 ч. Пристигане в Прага в 19:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага. Нощувка.
20 септември - понеделник. Закуска. Класическа обиколка на Прага - Мала Страна /2,5 часа/с лицензиран екскурзовод на български език: Храдчани - Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа, Градината в двора на чешкия Сенат, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловия мост - свързващ Пражкия замък и Старе место, украсен с уникална колекция от 30 скулптури, Марианския площад с Народната библиотека, Новото кметство на Прага. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време за обяд. Следва класическа обиколка на Старият град: Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час, Вацлавският площад - търговски и делови център на Прага със сградата на Националния музей и конната статуя на Княз Вацлав Първи - духовен покровител на Чехия,  Свободно време. По желание: Вечерен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса /без напитки/ и музика. Продължителност - 2 часа: Цена - 80 лв турист/40 лв дете с включен транспорт от/до хотела. Нощувка.
21 септември - вторник. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език и включена дегустация в 5 звездния хотел Пуп. Връщане в Прага в 18:00 ч.
22 септември - сряда. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език.
23 септември - четвъртък. Закуска.Освобождаване на стаите. 09:00 ч - трансфер до летище. 12:00 ч - излитане за София с полет FB 302, пристигане в 14:50 ч. в София.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.


Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия към 21.06.2021: Считано от 21.06.2021 г., изискванията за PCR и антигенен тест преди пристигането в Чешката република няма да важат за граждани, имунизирани в държава членка на Европейския съюз (ЕС), ако са изминали 22 дни от първата доза на двукратна имунизация или 14 дни при еднократна имунизация. Тези изисквания не важат и за граждани, преболедували COVID-19 през последните 180 дни. В тези случаи се изисква национален документ за извършената имунизация или медицински документ за прекараното заболяване, издадени от държавата членка на ЕС, където се е състояла ваксинацията или самоизолацията по време на боледуването. Образец на съответния национален документ за извършената имунизация трябва да е публикуван на интернет страница на Министерство на здравеопазването на държавата членка на ЕС.
За държави със среден риск от заразяване, каквато към момента е България, остава задължението за предварително попълването на посочения по-горе електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form) - https://plf.uzis.cz/.Считано от 1 юли 2021 г., ще се признава само електронният COVID сертификат на ЕС.

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.


Условия за записване: Депозит от 100 лв при записване, 50% до 31 дни преди отпътуване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 31 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 31 до 14 дни преди датата на пътуването - дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

 

 • самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага
 • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • слушалки по време на  пешеходните обиколки на Прага
 • представител на туроператора по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 
 • PCR или антигенен тест в случай, че туристът няма КОВИД ваксинация
 • екскурзии по желание
 • застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна,заплаща се в деня на  депозита

Екскурзиите по желание се заявяват и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване. Те се провеждат от лицензирани екскурзоводи на български  език.
 
Доплащания /по желание/:
 • Панорамен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса / без напитки/. По време на круиза може да се насладите на музика и прекрасни гледки към Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, църквата Св.Николай, Карловия мост, наблюдателната кула Петрин,Старата кула на Прага, Народния театър. Продължителност - 2 часа. Начало на круиза - 18.00.ч. Цена - 80 лв на турист/40 лв дете до 12г. с включен трансфер до хотела.
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език. Продължителност: 08:30 ч -18:30 ч. Екскурзията включва: пешеходна обиколка в най-известния чешки курорт, създаден още от Карл Четвърти през 14 век. Лековитата вода, прекрасната природа и чистия въздух превръщат Карлови вари в любимо място на европейската артистична бохема. Гости на града са: Гьоте, Моцарт, Дворжак, Сметана, Петър Велики, Едуард Седми и др. По време на пешеходната екскурзия ще видите: хотел Термал, в който се провежда ежегодния филмов фестивал, Парка на Дворжак с изящните колонади свързващи минералните извори:  Парковата колонада със змийската чешма, Млинската колонада с 5 извора, украсена с алегорични образи на 12-тте месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър,  Пазарската колонада, Колонада Вржиделна със символа на града - известният топъл гейзер Вржидло, който извира на височина 12 м с температура от 73 С. Водата му се отвежда в 5 чешми, в които достига по-ниска температура и става подходяща за пиене, богата на лековити свойства. Следа разходка през Площада на града със Стария и Новия театър, Кръчмата на Швейк, кафе Елефант, петзвездния хотел Пуп. Хотелът е с уникален интериор и е една от луксозните  емблеми на  Карлови вари. Свободно време за обяд. Разходката продължава през луксозната вилна зона с поразително красивия православен храм Петър и Павел, изграден със средствата на руските жители на Карлови вари. Цена при минимум 15 записани туристи – 89 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г.
 • Целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език. Продължителност: 8:00 ч - 18:00 ч. Цена при минимум 15 записани туристи - 99 лв на записан турист/89 лв дете до 12 г. Дрезден - столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Женската църква, стената на Саксонските крале. 16:30 ч - заминаване за Прага,18.30. ч връщане в Прага. В свободното време по желание туристите могат да се посетят: музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос - един от най-големите музеи - съкровищници в света с богатствата на Август Силният, сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др., Галерията на Старите майстори – с произведения на Дюрер, Тициан и др.,/вход 14 евро/ и др.

Оферта № Е20

Планирайте престоя си