Източно Крайбрежие на САЩ

Самолет
Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Ниагара, Чикаго ​
9 дни / 7 нощувки
от 6900 лв.


Дата Цена Запитване
Ден 1
(23 септември)
Полет София – Ню Йорк с прекачване на европейско летище. Трансфер и настаняване в хотел в Манхатън.
 
Ден 2
(24 септември)
Целодневна туристическа програма в централната част на Ню Йорк, включваща знаковия площад Таймс Скуеър, събирателна точка на Манхатън и известен с множеството си неонови рекламни пана, кътчето рай за жителите на града - Сентръл Парк, дизайнерската и инженерна перла Емпайър Стейт Билдинг, Китайския квартал, кварталите Бруклин, Харлем и Малката Италия, решеният в стил "Ар деко̀" център Рокфелер, световния финансов център Уолстрийт, 5то и 7-мо авенюта, Линкълн център.

Ден 3
(25 септември)
Сутринта - екскурзия с корабче до Статуята на свободата. Следва свободна програма в Ню Йорк.
 
Ден 4
(26 септември)
Трансфер до Вашингтон. Туристическа обиколка на града. Маршрутът на тура включва Капитолия - мястото, където се коват щатските закони, Белия Дом - президентски дворец и официална резиденция на американските президенти, обелискът, изгдигнат в памет на Джордж Вашингтон, мемориалите на две от най-значимите политически фигури в американската история - Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн и паметниците на загиналите във Виетнамската и Корейската войни, и Националната библиотека. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 5
(27 септември)
Трансфер до летището и полет Вашингтон – Бъфало. Трансфер до Ниагарския водопад - най-големия водопад в Северна Америка и туристическа обиколка с включен тур с корабче до подножието на водопада, в непосредствена близост до разбиващите се в скалите води. Разходка в централната част на гр. Бъфало. Вечерта – трансфер до летището и полет Бъфало – Чикаго. Трансфер и настаняване в хотела.
 
Ден 6
(28 септември)
Туристическа обиколка на Чикаго включваща емблематичните кули Уилис Тауър и Джон Хенкок Тауър, автентичната водна кула - Уотър Тауър, Флотския Кей, Планетариума Адлер, Музея Филд, бутиковият търговски булевард - "Златната миля". Следобед възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган.

Ден 7
(29 септември)
Трансфер до летището и полет до световната столица на хазарта и нощните забавления - Лас Вегас. Трансфер и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на Лас Вегас включваща Казиното Глитър Гълч, Пирамидата Луксор, мултимилионния Уинн, Стрип – района с казината, централната част на града и Неоновия Музей.

Ден 8
(30 септември - 1 октомври)
Трансфер до летището и полет Чикаго – София с транзитно прекачване на европейско летище.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЕПОЗИТ:
Пакет „Икономичен“ при настаняване в двойна стая в хотели 2*/3*: 3720 Евро на човек / 7280 лв.
Пакет „Стандарт“ при настаняване в двойна стая в хотели 4*/5*: 4180 Евро на човек / 8180 лв.
Хотели

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ХОТЕЛИ 2*/3*

Ню Йорк: Four Points By Sheraton Downtown или подобен

Вашингтон: The Architect или подобен

Чикаго: Best Western Grant Park Hotel или подобен

ХОТЕЛИ 4*/5*

Ню Йорк: Mela Times Square или подобен

Вашингтон: The Darcy или подобен

Чикаго: 21C Chicago или подобен
 • Виза за САЩ;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро;

 • Самолетен билет София – Ню Йорк и Чикаго – София с попътни прекачвания в Европа;

 • Самолетни билети:

 • Вашингтон – Бъфало;

 • Бъфало – Чикаго;

 • Летищни такси за международните и вътрешни полети.

 • 3 нощувки в Ню Йорк в двойна стая в избраната категория хотел;

 • 1 нощувка във Вашингтон в двойна стая в избраната категория хотел;;

 • 3 нощувки в Чикаго в двойна стаяв избраната категория хотел;;

 • Всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго;

 • Билет за влак Ню Йорк – Вашингтон;

 • Туристическа обиколка на Ню Йорк, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Вашингтон, описана в програмата;

 • Туристическа обиколка на Чикаго, описана в програмата;

 • Тур до Ниагарския водопад с включен разходка с корабче (ако състоянието на реката го позволява ) до подножието на водопада;

 • Eкскурзия с корабче до Статуята на свободата;

 • Водач на групата от България, който е бил многократно по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетните билети (тарифа + летищни такси) за международните и вътрешните полети от 2390 лева. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.

2. Цената не включва:

закуските в хотелите в САЩ, които по правило не са включени в цената на настаняването;

билетите за градския транспорт в градовете по програмата.

3. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 280 - 380 лева на човек, в зависимост от реалния брой пътуващи.

4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 1190 лв за Пакет „Economy” и 1490 лева за Пакет „Standard”.

5. Цената на американската виза е USD 160 и е включена в пакетната цена. В случай на отказ, туроператорът удържа административна такса от 150 евро.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR  1 USD = 0.92 EUR. При промяна на курсовете на USD към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент. 

7. Практиката при групови пътувания в САЩ е групата да пристига на летищата 2-2.5 часа преди полетите, поради често срещаните големи опашки на гишетата и възможността за неочаквани проверки за сигурност, които много удължават необходимото време за чекиране и достигане до гейта.

Практиката при групови пътувания в САЩ е групата да пристига на летищата 2-2.5 часа преди полетите, поради често срещаните големи опашки на гишетата и възможността за неочаквани проверки за сигурност, които много удължават необходимото време за чекиране и достигане до гейта.

Съединените американски щати с абревиатура САЩ, често наричани Съединените щати, както и разговорно Щатите или Америка, е държава, разположена на континента Северна Америка.
САЩ е федерална конституционна република, състояща се от 50 щата. Столицата на съединените щати е Вашингтон. Четиридесет и осем от щатите са разположени между Тихия и Атлантическия океан, като граничат с Канада на север и Мексико на юг.
Страната също така има пет населени и девет ненаселени територии в Тихия океан и в Карибско море. Климатът и дивата природа на Щатите са изключително разнообразни.

Оферта № Е151

Планирайте престоя си