Северното сияние от национален парк "Абиско", Швеция 2023

Самолет
София - Кируна - Абиско - София
5 дни / 4 нощувки
08.03.2023
от 1558 лв.

Цената е без включени самолетни билети и храна!

Важно: За да се възползвате от груповия трансфер от и до летището в Кируна, полетът ви трябва да пристига между 13:00 и 14:00 часа на първия ден и да е след 13:00 часа на последния.


Дата Цена Запитване
08.03.2023 от 1558 лв. Запитване
Ден 1: Пристигане. Кируна - Абиско
Пристигане в Кируна.Транспорт от летището в Кируна до Национален парк Абиско. Настаняване в хотела и свободно време за разходки в парка. Вечерта се отправяме с местен водач на пешеходен преход за наблюдение на Северното сияние. Нощувка.

Ден 2-4: Национален парк Абиско
Тези три дни ще имаме възможност да опознаем Абиско и на наблюдаваме Северното сияние всяка вечер. През деня ще правим разходки и посещаваме обекти в парка, както и ще се възползваме от възможността за посещение на фиорда Нарвик в Норвегия.

Ден 5: Абиско - Кируна. Отпътуване
Посещение по желание на Ледения хотел, една от атракциите на Абиско, и трансфер до летището. Отпътуване.

Важно:
За да се възползвате от груповия трансфер от и до летището в Кируна, полетът ви трябва да пристига между 13:00 и 14:00 часа на първия ден и да е след 13:00 часа на последния.

Практическа информация:
Настаняването е в стаи с две легла, като те са на етажи. Санитарните възли са общи, вътре в хижата. В стаите има одеяла и възглавници, но няма чаршафи и кърпи. Може да си носите собствени или да наемете. В хижата има напълно оборудвана кухня. Близо до хижата има магазин за хранителни стоки, където може да се купят всички необходими продукти и да се готви в кухнята на хижата. Също наблизо има и ресторант. Групата в Абиско ще бъде международна с английско-говорещ водач.

По желание (предварителна заявка, заплащане на място):

Екскурзия до Нарвик фиорд в Норвегия (85 км от Абиско) - 150 лв
Нарвик е най-дългият фиорд в норвежкия район Нордланд със спираща дъха красота. Ще спрем на най-живописните места за невероятни снимки. По пътя посещаваме няколко исторически места. Ще отидем и до брега на океана. В градчето Нарвик ще посетим и рибния пазар, откъдето може да си купите прясно уловена риба за вечеря. Ще се отбием за питие и в Sky Bar за фантастични гледки. След обяд ще имаме свободно време преди да отпътуваме обратно за Абиско.

Кучешки впряг (2 часа/ 390 лв)
Можете да управлявате шейната сами, под ръководството на професионален гид, който ще кара близо до вас или просто да се повозите в нея.

Екскурзия до леден хотел (270 лв)
Ще разгледате ледените стаи и впечатляващите скулптури. Има дори леден бар и параклис, направени от лед. Това е едно незабравимо преживяване за всеки, който се интересува от нестандартни и оригинални идеи.

Обиколка със снегомобил (260 - 400 лв)
Едно вълнуващо зимно приключение - цената варира в зависимост от това дали ще изберете да управлявате снегомобила сами или да само да се повозите, докато се любувате на приказната природа на парка Абиско.
 
Ледено катерене (215 лв)
Абиско и множеството му замръзнали водопади е перфектноно място да пробвате този интересен и вълнуващ спорт, като ще получите подходяща екипировка и инструкции преди да се качите на леда.

Леден риболов (215 лв)
Едно едновременно успокояващо и вълнуващо преживяване. Докато чакате рибата да се хване, ще се насладите на невероятните арктически пейзажи, които ви заобикалят. Ако сте късметлии, може да уловите пъстърва или лъчеперка.
 •  4 нощувки в хижа в Абиско в стаи с две легла без закуска
 •  транспорт от летището в Кируна до Абиско и обратно
 •  вечерни пешеходни преходи за наблюдение на сиянието
 •  посещение на музея на Национален парк Абиско
 •  пешеходни преходи през деня
 •  английско-говорещ водач в Абиско
 • Самолетни билети
 • Медицинска застраховка
 • Храна
 • Допълнителни нощувки в Стокхолм или Абиско - при запитване
 • Спално бельо и кърпи в хижата - 40 лв.

 
Национален парк Абиско, Швеция
 
Lonely Planet e вписал Абиско като едно от 10-те най-добри места за наблюдение на Северното Сияние (Аурора Бореалис). В Абиско са направени някои от най-пленителните снимки на Аурора. Тук се намира т.нар. Синя дупка – „дупка” в небето, която е без облаци и е посочена от НАСА като най-ясното място за наблюдение на Северното сияние. В Абиско небето е чисто и няма градове наблизо, които да причиняват светлинно замърсяване. Абиско е толкова на север, че сиянието може да се види през целия период от септември до средата на април. То озарява небето почти на цялата територия на парка, разположен на 100 км северно от Кируна по пътя към Нарвик. Това пътуване ще ви остави безмълвни пред полярната красота!
Швеция е скандинавска държава, конституционна монархия, намираща се в Северна Европа. По големина е пета в Европа. Граничи с Норвегия, Финландия, проливите Скагерак и Категат, и с Балтийско море. Столицата на Швеция е Стокхолм. Официален език е шведският. Местната валута - шведска крона.

 

Оферта № Е149

Планирайте престоя си