Остров Лефкада Лято 2021, автобусна програма. Дати: Всяка неделя от 13.06 до 19.09

Автобус
остров Лефкада, Гърция
8 дни / 7 нощувки
от 0 лв.
Резервирай

Начална дата Крайна дата Цена Запитване

Остров Лефкада Лято 2021 - автобусна програма
Тръгване от София, Студена, Дупница, Благоевград и Сандански
8 дни / 7 нощувки

Дати: Всяка неделя от 13.06.21 до 19.09.21

За нови резервации, считано от 01.04.21 частично поемане на стойността на PCR тест за влизане в Гърция в случай, че към датата на пътуването, гръцките власти изискват задължителен такъв. Доплащане за PCR тест - 30 лв на човек.


Програма на пътуването:


1 ден. Отпътуване от София в 07:00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7:30 ч. от автогара „Сердика“, в 8:00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 8:30 ч. от Дупница, в 9:00 ч. от Благоевград, в 10:00 ч. от Сандански Трансфер по маршрут София – ГКПП Кулата – Янина – Мецово – Лефкада. Вечерта преминаване на остров Лефкада по моста,  свързващ го с континентална Гърция. Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Настаняване. Нощувка.
2 ден. Закуска. Свободно време. По желание и предварителна заявка: Отпътуване за еднодневен круиз с корабче (продължителност 9 часа; с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни - най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност. Прибиране в хотела вечерта. Нощувка.
3 ден. Закуска. Свободен ден за разходка и почивка. По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до остров Корфу в с включена туристическа програма (минимум 3 ч.): посещение на двореца „Ахилион“ (входната такса се заплаща допълнително на място) - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил, любимият герой на императрицата; пешеходна разходка в столицата Керкира: площад „Еспланада“ - сърцето на града и най-големият площад на Балканите, галерията с арките „Листон“ - едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи“, Старата крепост, дворецът „Св. св. Георги и Михаил“, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата „Св. Спиридон“. Свободно време. Прибиране в хотела вечерта. Нощувка.
4 ден. Закуска. Свободен ден за разходка и почивка. По желание и предварителна заявка: Отпътуване за Парга за целодневен круиз с корабче (продължителност 7 часа): остров Антипаксос с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; Сините пещери, известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; остров Паксос с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд в някоя от местните рибни таверни. Прибиране в хотела вечерта. Нощувка.
5 ден. Закуска. Свободен ден за плаж, разходка и почивка. Нощувка.
6 ден. Закуска.  Свободен ден  или по желание и предварителна заявка: Обиколка на острова с посещение на: Нидри  - най-голямото курортно селище на острова с възможност за разходка и пазар; манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида; плажа „Катизма“ - един от най-добрите на острова. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.
7 ден. Закуска. Свободен ден за плаж. По желание и предварителна заявка: целодневен плажен круиз с корабче до 3-те острова Фермикола, Кастос и Каламос с възможност за плуване и/или плаж на всеки един от тях. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.
8 ден.  Закуска. Отпътуване за България. Завръщане в София вечерта.

Условията за пътуване в Гърция вижте тук >>>

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация. Доплащане - до 15 дни преди датата на отпътуване.

Условия за ранни записвания: Цените за ранни записвания са валидни за резервации и 50% плащане до упоменатите срокове. Пълно плащане - 10 дни преди отпътуване.    

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулации:
 • при анулация до 31 дни преди датата на настаняване - без неустойка.
 •  при анулация 30-15 дни преди датата на пристигане - удържа се  30% от общата стойност на резервацията.
 • при анулация 14 дни или по-малко преди настаняване, в деня на настаняване или при неявяване - 100% неустойка.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Вижте информация за застраховка "Отмяна на пътуването" тук

 

 • транспорт по маршрута София - Лефкада - София
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база за изхранване
 • Водач   
 • Медицинска застраховка в размер на 10 000 евро (включва и Covid-19) / за лица на и над 66 г . има доплащане
 • Пешеходна разходка в столицата
 • За нови резервации, считано от 01.04.21 частично поемане на стойността на PCR тест за влизане в Гърция в случай, че към датата на пътуването, гръцките власти изискват задължителен такъв. Доплащане за PCR тест - 30 лв на човек.
 • Лични разходи и входни такси за туристическите обекти
 • Задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.) - от 0,50 до 4 евро на нощ на стая
 • Градски транспорт
 • Допълнителни екскурзии и услуги по програмата
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица на навършени 66 г. и над 66 г. възраст - 14 лв. на човек, на престой
 • Целодневен круиз с включен обяд до островите Кeфалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури - при минимум 10 туристи: възрастен - 64лв., деца 2-11,99 - 32 лв. (заявява се предварително)
 • Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Керкира и двореца "Ахилион" (без включена входна такса за двореца "Ахилион" - 6 EUR на турист) - с включени фериботни такси и фериботни билети - при минимум 15 туристи: възрастен - 74 лв, дете 2-11,99 г.  - 37 лв.
 • Екскурзия до Парга за целодневен круиз с корабче (продължителност 7 часа) до островите Паксос и Антипаксос - при минимум 12 човека: възрастен - 62лв., деца 2-11,99 г. - 31 лв.
 • Обиколка на острова с посещение на курорта Нидри, манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма" - при минимум 10 човека: възрастен - 28 лв., деца 2-11,99 г.  - 14 лв.
 • Целодневен плажен круиз с корабче до 3-те острова Фермикола, Кастос и Каламос (продължителност 8 ч.) - при минимум 12 човека: : възрастен - 52 лв., деца 2-11,99 г. - 26 лв
 • Ползване на двойна седалка от един турист - 150 лева

Забележка: Осъществяването на допълнителните екскурзии зависи от метеорологичните условия, фериботни разписания и броя записани туристи! Разпределението на екскурзиите по дни е примерно и  може да бъде променено. Последователността на провеждането на допълнителните екскурзии се определя на място!

Република Гърция е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Граничи с Албания, Северна Македония, България и Турция. Има излаз на Средиземно море на юг, с Йонийско море на запад, а между континенталната част и някои от островите са разположени Егейско и Критско море.
На територията на Гърция се е развивала древногръцката цивилизация, която се счита за люлка на Западната цивилизация и за родина на демокрацията.

Оферта № П27

Планирайте престоя си