Остров Сал, Кабо Верде – райският остров на Африка

Самолет
Кабо Верде , Кабо Верде
8 дни / 7 нощувки
23.10.2022, 12.11.2022, 03.03.2023
от 2318.00 лв.
Резервирай

Ден 1
Директен чартърен полет от София до остров Сал, Кабо Верде в 09:00ч. Пристигане на острова в 13:45ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.
 

Ден 2
Закуска. Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии на място. Свободно време. Нощувка.
 

Ден 3
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане.
Обиколка на Остров Сал (55 евро – заплаща се предварително).
Днес ще имате цял ден на разположение за разглеждане на остров Сал. Обиколката ще започне от прекрасния плаж Igrijinha, след това ще посетим безлюдните плажове на Монте Леао през залив Murdeira, където ще видим малкия град Palmeira с неговото търговско пристанище. Ще имаме възможността да посетим естествените басейни на Арагон и Буракона.
Пътувайки на  Изток, ще пресечем Зоната на Миражите – Terraboa, където ще преминем през местата за култивиране на местната продукция.
След това стигаме до солниците на Педра де Луме, където ще бъде сервиран обяд, докато се наслаждаваме на невероятната гледка от вулкана.
Кратка спирка в столицата Еспаргос.
В края на обиколката, спирка на красивия Dune Beach "Понта Прета", където ще има възможност за плаж. Завръщане в хотела. Нощувка.

 
Ден 4
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане.
Салина Релакс - "SPA във вулкан" ( 55 евро – заплаща се предварително).
Името на остров Сал означава „Остров на солта“. Тук няма планини, само кратер (Педра де Луме) на изгаснал вулкан, чиято основа е образувала естествен солник. Океанската вода, достигаща до дъното на кратера чрез подземни канали, се изпарява, оставяйки дебел слой от сол. Посещава се CrioulaBeautyCenter, където красивата природа, тишината и спокойствието допринасят за удоволствието и релакса на гостите. Тук ще имате възможността да направите кална баня или масаж със сол, да се потопите в басейни с морска вода с различна концентрация на соленост. В малките басейни, благодарение на високата соленост, тялото Ви ще се задържа на повърхността, сякаш гравитацията я няма. Водите на солните мини на известния вулкан на Педра де Луме са 25 пъти по-солени от океана и имат терапевтични и лечебни свойства. Нощувка.


 
Ден 5
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на острова.
Нощувка.


 
Ден 6
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Quadтур (85 евро на човек – заплаща се предварително).
По време на тура с quad, пред Вас ще се открият пейзажи и незабравими гледки, трудни за достигане с други превозни средства. Ще имате възможност да се насладите на многоцветните пейзажи на острова: черни пътища, глина, пустини от вулканична скала, златисти плажове и диви дюни. Продължителността на тура е между два до четири часа. Нощувка.


 
Ден 7
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Катамаран (65 евро – заплаща се предварително).
На катамаран "Арматоре" ще се насладите на една страхотна морска разходка.
От пристанището на Palmeira се достига до красивия залив на Murdeira, където след пускане на котва, ще имате възможност да плувате, да се гмуркате и да пробвате дънен риболов. Обяд на борда. Нощувка.


 
Ден 8
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет в 10:45 ч. от остров Сал до София. Пристигане на летището в София в 22:50ч.
 

Допълнителни екскурзии:
 • Обиколка на Остров Сал (55 евро – заплаща се предварително ).
 • Салина Релакс - "SPA във вулкан" (55 евро – заплаща се предварително).
 • Quadтур (85 евро на човек – заплаща се предварително).
 • Катамаран (65 евро – заплаща се предварително).
 • Самолетен билет за полет София - Остров Сал, Кабо Верде - София с включени летищни такси и багаж в размер на 20кг.на човек с АК "България ЕР";
 • 7 нощувки в избраният хотел на съответния пансион;  
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • Водач, който ще придружава групата по време на престоя;
 • Информационна среща в избрания хотел за планиране на екскурзиите
 • Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000 евро със ЗК „Евроинс“
 • Секюрити такса необходима за влизане в Кабо Верде – 31 евро.
 • Разходи от личен характер;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване".

Кабо Верде, известна и като Зелени нос, е островна държава разположена близо до бреговете на Западна Африка. Местните легенди разказват, че след като Бог сътворил света от остатъците, които се изсипали от ръцете му и паднали в океана, се образували островите, които днес съставляват република Кабо Верде.
Известен с топлия климат и плажовете си, с перфектни условия за кайт сърф, както и като родното място на "Босоногата дива" Сезария Евора, Кабо Верде е вълнуващо, екзотично и романтично място, което можете да посетите през цялата година!

Оферта № П136

Планирайте престоя си