Събития

 
Сър Брин Терфел гостува за първи път в София

Софийската филхармония започва новата 2024 г. със звезда от световната оперна сцена – сър Брин Терфел. Знаменитият бас баритон, пял на коронацията на крал Чарлз III, ще гостува за пръв път у нас за оперна гала. Певецът от Уелс ще дебютира на българска сцена на 28 януари в зала България и ще си партнира в София с българското сопрано Мила Михова.

С репертоар, който варира от опера и религиозна музика до песни и музикален театър, сър Брин Терфел е любим певец на английския кралски двор, носител на Грами, на наградите Грамофон и Бритс.

Той бе гост на службата за коронацията на крал Чарлс III на 6 май 2023 г. и се присъедини към Хора на Уестминстърското абатство, за да изпее красивото произведение на Пол Милор Coronation Kyrie – първата уелскоезична творба, изпълнявана някога на коронация на английски монарх.

Сър Брин е пял на церемонията по откриването на Wales Millennium Centre, Last Night of the Proms в Ройъл Албърт Хол, гала концерта с Андреа Бочели в Сентрал Парк, Ню Йорк, и на коледния концерт, предаван на живо от катедралата в Брекон като част от поредицата Концерт на звездите на Мет.

Билети в мрежата на Eventim и концертен комплекс България.


"Атлас Травелс" е партньор на Софийската филхармония.

Планирайте престоя си