Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Почивки
 
Австрия
Австрия
Предколедна Виена
 

Маршрут:  София – Виена – София

цена от
379
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

Време за вас, семейството и приятелите!
Гарантирана самолетна програма


ПРОГРАМА 1 – цени от 379 евро

Ден 1 / 12.12 / Четвъртък
В 11:30 ч. – среща на Летище София, Терминал 2. В 13:30 ч. – излитане от София. В 14:10 ч. – кацане на Летище Виена. В 14:50 ч. – трансфер и настаняване в Novum Hotel Prinz Eugen. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 / 13.12 / Петък
Закуска. Панорамна обиколка из Виена с професионален екскурзовод на български език, включваща: сградите на „Рингщрасе“ /парламента, кметството, университета и държавната опера/; църквата „Карскирхе“; концертната зала „Музикферайн“; площада „Мария Тереза“; двореца „Хофбург“ – царската резиденция на Хабсбургите; площада на героите; площада „Грабен“; колоната на чумата; църквата „Св.Петър“ /в стил барок/; величествената катедрала „Св.Стефан“ /в готически стил и символ на Виена/; улица „Кертнерщрасе“ – най-забележителната търговска улица; и двореца „Белведере“. Време, подходящо за чаша виенско кафе за двама или прекрасна вечеря със семейството, приятелите, партньорите. Възможност за самостоятелно посещение на културните забележителности във Виена: Музеят на изкуствата – една от най-богатите галерии в света; Музеят на историята; Музеят на XIX и XX в., намиращ се в дворец „Белведере“; Музеят на съвременното изкуство; и Съкровищницата на Хабсбургите. Възможност за самостоятелно посещение на коледните базари във Виена /„Кристкиндмаркт“/, разположени на площади „Rathhausplatz“, „Freyung“ и „Spittelberg“, където ще намерите от ръчно изработени и рисувани изделия, през традиционни джинджифилови курабии, до дървени и керамични играчки и сувенири. И всичко това – сред романтична атмосфера и на чаша ароматен топъл пунш с горски плодове. Възможност за шопинг и, разбира се, за много забавления в „Пратера“. Нощувка.

Ден 3 / 14.12 / Събота
Закуска. Свободно време. По желание: екскурзия до двореца „Шонбрун“ – лятната резиденция на Хабсбургите. В 10:00 ч. – среща в лоби бара. Екскурзията е с продължителност 3 ч. Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина, намираща се в близост до „Шонбрун“. Създадена е през 1752 г., през която година е създаден и фонтанът „Schoener Brunnen“, дал името на самия дворец. Посещение на коледния базар, разположен също в района на двореца. В 13:00 ч. – трансфер до хотела. По желание: посещение на вечерен коледен концерт в зала „Kursalon Wien“ с музиката на най-известните австрийски композитори. Залата се намира в градския парк във Виена.

Ден 4 / 15.12 / Неделя
Закуска. Освобождаване на стаите и съхраняване на багажа в специално помещение в хотела. Свободно време. В 14:30 ч. – трансфер от Novum Hotel Prinz Eugen до летището. В 17:45 ч. – излитане от Виена. В 20:15 ч. – кацане в София.

ПРОГРАМА 2 – цени от 399 евро

Ден 1 / 12.12 / Четвъртък
В 09:05 ч. – среща на Летище София, Терминал 2. В 11:05 ч. – излитане от София. В 11:45 ч. – кацане на Летище Виена. В 12:15 ч. – трансфер от летището до центъра на Виена. Панорамна обиколка из Виена с професионален екскурзовод на български език, включваща: сградите на „Рингщрасе“ /парламента, кметството, университета и държавната опера/; църквата „Карскирхе“; концертната зала „Музикферайн“; площада „Мария Тереза“; двореца „Хофбург“ – царската резиденция на Хабсбургите; площада на героите; площада „Грабен“; колоната на чумата; църквата „Св.Петър“ /в стил барок/; величествената катедрала „Св.Стефан“ /в готически стил и символ на Виена/; улица „Кертнерщрасе“ – най-забележителната търговска улица; и двореца „Белведере“. След 15:15 ч. – трансфер и настаняване в Novum Hotel Prinz Eugen. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 / 13.12 / Петък
Закуска. Денят е ваш! Време, подходящо за чаша виенско кафе за двама или прекрасна вечеря със семейството, приятелите, партньорите. Възможност за самостоятелно посещение на културните забележителности във Виена: Музеят на изкуствата – една от най-богатите галерии в света; Музеят на историята; Музеят на XIX и XX в., намиращ се в дворец „Белведере“; Музеят на съвременното изкуство; и Съкровищницата на Хабсбургите. Възможност за самостоятелно посещение на коледните базари във Виена /„Кристкиндмаркт“/, разположени на площади „Rathhausplatz“, „Freyung“ и „Spittelberg“, където ще намерите от ръчно изработени и рисувани изделия до дървени и керамични играчки и сувенири. Очакват ви и традиционните джинджифилови курабии, ароматен топъл пунш с горски плодове, вкусни вурсчета и греяно вино „Глювайн“. Прекрасна възможност за шопинг и, разбира се, за още много забавления. Нощувка.

Ден 3 / 14.12 / Събота
Закуска. Свободно време. От 10:00 ч. – по желание: екскурзия до двореца „Шонбрун“. Възможност за посещение на коледния базар, намиращ се в района на „Шонбрун“, както и на зоологическата градина, която също е в района му. Създадена е през 1752 г., през която година е създаден и фонтанът „Schoener Brunnen“, дал името на самия дворец. По желание: посещение на вечерен коледен концерт в зала „Kursalon Wien“ с музиката на най-известните австрийски композитори.

Ден 4 / 15.12 / Неделя
Закуска. Свободно време. До 12:00 ч. – освобождаване на стаите и съхраняване на багажа в специално помещение в хотела. Възможност за самостоятелно посещение на коледните базари във Виена /„Кристкиндмаркт“/, разположени на площади „Rathhausplatz“, „Freyung“ и „Spittelberg“, както и пред дворец „Белведере“, където ще намерите от ръчно изработени и рисувани изделия, през традиционни джинджифилови курабии, до дървени и керамични играчки и сувенири. И всичко това – сред романтична атмосфера и на чаша ароматен топъл пунш с горски плодове. Възможност за шопинг и, разбира се, за много забавления в „Пратера“. В 14:30 ч. – трансфер от Novum Hotel Prinz Eugen до летището. В 17:40 ч. – излитане от Виена. В 20:10 ч. – кацане в София.

Novum Hotel Prinz Eugen, Виена ПРОГРАМА 1 /пакетна цена/ ПРОГРАМА 2 /пакетна цена/
Двойна стандартна стая 379.00 399.00
Дете от 2 до 11.99г. на допълнително легло 279.00 299.00
Възрастен или дете над 12 г. на допълнително легло 349.00 369.00
Единична стая 479.00 499.00

Пакетната цената е в евро, на човек и включва:
 • Самолетен билет София – Виена – София с Австрийски авиолинии;
 • Летищни и горивни такси;
 • 1 брой чекиран багаж до 20 кг. и 1 брой салонен багаж до 8 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус;
 • 3 нощувки в Novum Hotel Prinz Eugen;
 • 3 богати закуски на блок-маса;
 • Ползване на Wi-Fi с цялостно покритие;
 • Обзорен сity tour из Виена с професионален ескурзовод на български език /при избор на ПРОГРАМА 2/;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистънс и 10 000 евро застрахователно покритие от ЗД АРМЕЕЦ АД;
 • Партньор на турооператора по време на престоя във Виена.

Пакетната цена НЕ включва:
 • Посещение на вечерен коледен концерт на 14.12;
 • Посещение на Виенската опера на 13.12, вечерен спектакъл на операта „Вълшебната флейта“ /при избор на ПРОГРАМА 2/;
 • Входни такси в музеите;
 • Разходи от личен характер.

Уточнение:
 • Офертата е приложима за периода: от 12 до 15.12.2019 г.
 • Програма е подходяща за свободното време на корпоративни клиенти.
 • Цените са в евро и плащане в лева може да бъде направено по курса на БНБ за деня: 1 евро = 1,95583 лв.

Полетна информация
ПО ПРОГРАМА 1:
Авиокомпания Ден Излита от Час на излитане Каца на Час на кацане
Австрийски авиолинии 12.12 / Четвъртък Летище София, Терминал 2 13:30 Летище Виена 14:10
Австрийски авиолинии 15.12 / Неделя Летище Виена 17:45 Летище София, Терминал 2 20:15

ПО ПРОГРАМА 2:
Авиокомпания Ден Излита от Час на излитане Каца на Час на кацане
Австрийски авиолинии 12.12 / Четвъртък Летище София, Терминал 2 11:05 Летище Виена 11:45
Австрийски авиолинии 15.12 / Неделя Летище Виена 17:45 Летище София, Терминал 2 20:15

 • Часовете на излитане и кацане са в местни времена.
 • Часовата разлика София – Виена е 1 ч.

Посещение на концерти и екскурзии с допълнително заплащане

14.12 / 09:00 ч / Автобусна екскурзия и посещение на дворец „Шонбрун“
Дворецът „Шонбрун“ е бил лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696 / 1713 г. на мястото на ловна къща. По време на окупацията на Наполеон, тук е бил щабът на Императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В замъка има 1440 стаи, чийто интериор е подобаващо величествен, с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е направен по френски образец, с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. През лятото в дворцовия театър се провеждат музикални спектакли и концерти. В парка към двореца се включват още: панорамната площадка на Мария Терезия – „Глориет”; Къщата на палмите; Къщата на пеперудите; и великолепната Виенска зоологическа градина – най-старата в света. Във вътрешността на замъка е разположен малкият швейцарски двор, където се намира императорският параклис. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 г. дворецът е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. През коледния период в района на двореца има изграден коледен базар, който гостите могат да посетят, да се стоплят с греяно вино и да хапнат вурсчета на скара.

Цена за възрастен над 18 г. – 28.00 евро.

Цена за дете от 6 до 12 г. – 22.00 евро.

Цените включват:
 • транспорт с луксозен автобус;
 • входна такса в дворец „Шонбрун“;
 • обзорна обиколка;
 • лицензиран екскурзовод на български език;
 • саунд система със слушалки.

Уточнение:
 • Цените се отнасят за група от минимум 25 човека.

14.12 / 20:00 ч. / Вечерен Коледен концерт
Концертната зала „Kursalon Wien“ е уникална, със своя стил и концертни изяви, не само в Европа, но и в целия свят. Тук можете да се възхитите на прекрасната музика на най-известните австрийски композитори. Залата се намира в градския парк във Виена, който е на 15 мин. от хотела с метрото. Дрескодът е спортно-елегантен.

Концертна програма:
 • Champagner-Galopp;
 • Eine kleine Nachtmusik;
 • Wiener Blut;
 • Donauwalzer;
 • Banditen-Galopp;
 • Eine Nacht in Venedig;
 • Rondo alla turca.

Цена на билет в категория В:
 • 53.00 евро за възрастни.
 • 40.00 евро за дете.

Уточнение:
 • Цените се отнасят за група до 20 човека.

Условия за резервация:
 • За създаване на резервация са необходими трите имена на пътуващите, изписани на латиница, по лична карта / международен паспорт и ЕГН.
 • След писмено потвърдена резервация от турооператор, се заплаща 30% авансова сума в срок до 48 ч. и се сключва потребителски договор за пътуване в чужбина.
 • Доплащането се извършва до 30 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:
 • До 60 дни от деня на отпътуване – възстановява се 30% авансовата сума.
 • От 60 до 45 дни от деня на отпътуване – неустойката е в размер на авансовата сума.
 • От 45 до 30 дни от деня на отпътуване – неустойката е в размер на 50% от крайната сума.
 • От 30 дни до деня на отпътуване – неустойката е в размер на 100% от крайната сума.

Необходими документи:
 • Валидна лична карта / международен паспорт и ЕГН;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистънс;
 • Нотариално заверено пълномощно от родителите – отнася се за дете до 18 г., пътуващо само с един родител / друг придружител;
 • Копие от акт за раждане – отнася се за дете до 18 г., което е с фамилия, различна от тази на родителите.

Туроператорът си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.


Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.