Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Италия
Италия
Уикенд от Варна: Романтиката на Флоренция
 

Маршрут:  Варна – Перуджа – Варна

цена от
860 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 05.01
С директен чартърен полет от Варна

ПРОГРАМА

Ден 1
2 ч. преди полета – събиране на Летище Варна. Отпътуване от Летище Варна с чартърен послет към Перуджа. Кацане на Летище Перуджа. Продължителността на трансфера е около 2 ч. Отпътуване към Флоренция. Настаняване при възможност. Обиколен тур на Флоренция, включен в ценатапешеходна разходка из Флоренция с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площадът „Синьория“, статуята на Давид. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна, целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно: Отпътуване към Сиена. Пешеходна разходка. Отпътуване към града на кулите – Сан Джиминяно. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна, целодневна екскурзия до Пиза и Лука с екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време във Флоренция или: галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език – срещу доплащане, при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места. Свободно време. Трансфер до летището за полет Перуджа – Варна. Продължителността на трансфера е около 2 ч.

Цената включва:
 • Самолетен билет Варна – Перуджа – Варна с авиокомпания Bulgarian Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 20 кг. и 7 кг. ръчен багаж с размери 60 х 40 х 30 см.;
 • Трансфер летище – хотел – летище с автобус;
 • 3 нощувки със закуски;
 • Обиколен тур на Флоренция с екскурзовод на български език;
 • Водач от България за целия престой;
 • Застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ.

Цената НЕ включва:
 • Посещение на галерия „Уфици“ /резервации се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места/ – 85 лв. за възрастен / 45 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 110 лв. за възрастен / 55 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия до Пиза и Лука – 110 лв. за възрастен / 55 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
 • Такси, плащания и други допълнителни разходи, които НЕ могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като например: туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цена на входни билети за туристически обекти, музеи, корабчета, фериботи, използване на обществен превоз в някои градове, консумирани напитки в автобуси / самолети и други.

Цените са калкулирани с параметри: $650 / тон и €1 = $1.17.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и места във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език.

Обиколен тур на Флоренция – включен в цената
Флоренция – „столицата на Тоскана”, е събрала пищна красота и многовековна история. Тя е мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на „Пиаца дел Дуомо“, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красиви стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii; и статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504 г.

Цената включва:
 • транспорт;
 • професионален екскурзовод на български език.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Посещение на галерия „Уфици“ – 85 лв. за възрастен / 45 лв. за дете от 2 до 11.99 г.
Дворецът „Уфици“, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.

В наши времена, галерия „Уфиции“ е най-важната художествена галерия във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIII в. Там са и част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, а едни от най-значимите творби в „Уфици“ са тези на Алесандро Боричели и други.

Цената включва:
 • входна такса;
 • професионален екскурзовод на български език.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 110 лв. за възрастен / 55 лв. за дете от 2 до 11.99 г.
Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намират известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“; величественият дворец „Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството; и Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.

Цената включва:
 • транспорт;
 • професионален екскурзовод на български език.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Пиза и Лука – 110 лв. за възрастен / 55 лв. за дете от 2 до 11.99 г.
Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища в страната. Заради приказно красивите си забележителности, световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „полето на чудесата“. Пиза съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката, ще видите: площада на чудесата, наречен така в началото на ХХ в., който включва наклонената кула – един от символите на Италия. Строежът й започва през 1173 г. и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата /„Diomo“/, известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.

Посещение на Лука, разположен в провинция Тоскана, чийто произход от лигури или етруски е спорен от историците. Градчето се отличава с изненадващо равнинен релеф, в иначе хълмистия район на Тоскана. Лука е известен сред туристите със своите изключително добре запазени градски стени и фасади на сградите, приютили антикварни магазинчета и бакалии, които ще имате възможност да разгледате по време на обиколката. Ще разгладате още и: катедралата „Сан Мартино“, датираща от ХІ в.; древноримският амфитеатър; църквата „Сан Микеле ин Форо“; както и „Антико Кафе Симо“, където оперният композитор Джакомо Пучини, родом от Лука, прекарвал следобедите си. Трансфер до хотела.

Цената включва:
 • транспорт;
 • професионален екскурзовод на български език.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Трансфер летище – хотел – летище:
 • Продължителност – около 2 ч. в посока с 3* / 4* лицензиран авотбус.

Часове на полетите /подлежат на препотвърждение/:
Превозвач – авиокомпания Bulgarian Air Charter
Варна – Перуджа 09:00 / 10:25 ч.
Перуджа – Варна 17:00 / 20:30 ч.
 • Всички часове са в местни времена.

Резервации:
 • Първоначална вноска – 350 лв. при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане – 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договора:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристическия пакет преди започване на изпълнението му.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристическия пакет преди започване на изпълнението му, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили / случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътниците до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристическия пакет, съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания по туристическия пакет, но НЯМА право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи по прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако го прекрати в периода между 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет и датата на започване на изпълнението му включително.

ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи – 120 души. При неосъществен минимален брой туристи, туроператорът е длъжен да уведоми 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет.
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи към страната, е необходимо да притежават валиден паспорт / лична карта, минимум 6 м. след датата на влизане в страната.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка – „Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма.
 • Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД „Алианц“ – България, бул. „Княз Дондуков“ № 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000224 при ЗД „ЛЕВ ИНС“ АД със седалище гр. София, ул. „Цар Борис III“, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2018 до 07.09.2019 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 /един милион и четиристотин хиляди/ лв.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
Флоренция, Италия
от: 860 лв.
Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.