Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Празнични оферти - Почивки
Празнични оферти - Почивки
Нова Година 2019 в Мароко
 

Маршрут:  София – Фес – София

цена от
1360 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 

Принтирай
 
 

„Великолепието на имперските градове“
Фес – Мекнес – Волубилис – Мулай Идрис – Казабланка – Маракеш – Рабат – *градините на Мажорел


ПРОГРАМА


Ден 1 / 29.12.2018 г. / Събота / София – Фес
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището във Фес. Започвате с разглеждане на очарователния град Фес. С повече от 12 в. история, медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, и най-стария религиозен университет, Фес е известен с многообразието си и с добре запазените си занаятчийски квартали. Медината „Фес ел Бали“ е огромна лабиринтна мрежа от каладръмени улички, пазени от древни крепостни стени. Минавате покрай фонтана „Nejjarine“, намиращ се в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Следва: посещение на „Шувара Тенери“ – фабрика за производство на кожени изделия, показваща техниките за боядисване на кожа, използвани през вековете, та чак до наши дни. Късният следобед – настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Дeн 2 / 30.12.2018 г. / Неделя / Фес – Волубилис – Мекнес – Рабат – Казабланка
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Мекнес, минавайки покрай древния град Волубилис. Първоначално възникнал като финикийско поселение, градът се развива по време на Римската империя и добре запазената арка на Каракала все още стои с четлив триумфален надпис – хвалебствие с победите в земите на днешните Великобритания и Германия. Остатъците от храма и базиликата също все още са видими, както и броят на великолепните мозайки, които намекват за богатството и величието на тогавашния Волубилис. Пристигате в Мекнес за обиколка на бившата императорска столица. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Разглеждане на стените и на красиво украсенита порта „Баб Мансур“. Продължавате към Рабат. След пристигане – имате панорамна обиколка из града, включваща мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец /разглежда се отвън/. Усещайки сладка умора, се насочватe към Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 / 31.12.2018 г. / Понеделник / Казабланка – Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на Казабланка. Ще имате възможност да се насладите на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайки се по булевард „de la Corniche“, разположен на брега на Атлантическия океан. Посещение на величествената джамия на Hassan II и преминаване с автобуса през луксозния квартал „Анфа“. Посещение на площада на Обединените нации и на най-големия парк – „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обиколката на Казабланка - потегляте към следващия град – Маракеш. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 / 01.01.2019 г. / Вторник / Маракеш – градините на Мажорел
Закуска, след което ще посветите целия си ден на Меката на Запада – Маракеш. Още в началото на деня и със сутрешната свежест ще имате възможност за допълнителна екскурзия: посещение на градините „Мажорел“ /сутринта/. Историята на градината започва през далечната 1920 г., когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел, оставил в наследство и за спомен неописуемо красивите градини. Няма как да пропуснете да посетите и прочутия дворец „Бахия“, градините на Менара, както и гробниците на Саадините. Следва: панорамната обиколка из Маракеш, включваща джамията „Кутубия“ – най-голямата в Мароко, и свободно време на площада „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, през разказвачи на приказки, дресьори на маймуни и змиеукротители до всякакъв вид артисти. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 / 02.01.2019 г. / Сряда / Маракеш – Бени Мелал – Фес
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване от прекрасния Маракеш към Фес, минавайки през Бени Мелал. Целият път през Средните Атласки планини е осеян със спиращи дъха гледки и невероятни пейзажи. Пристигате във Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 / 03.01.2019 г. / Четвъртък / Фес – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет Фес – София. Привечер – пристигане в България.

29.12.2018 – 03.01.2019 г. Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете от 2 до 11.99 г.
Хотели 4* / 4*+ STOP STOP STOP STOP

Цената е на човек, в ЛЕВА и включва:
 • Самолетен билет София – Фес – София с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air Charter с включен кетъринг и в двете посоки;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 20 кг. регистриран и до 5 кг. ръчен багаж;
 • 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел Sofia 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Казбланка в хотел Le Zenith 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Atlas Idrises 4* или подобен;
 • Обзорна обиколка из Фес;
 • Обзорна обиколка из Мекнес;
 • Разглеждане на руините от древния град Волубилис;
 • Обзорна обиколка из Казабланка;
 • Обзорна обиколка из Маракеш;
 • Обзорна обиколка из Рабат;
 • Медицинска застраховка „Асистанс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;

Цената НЕ включва:
 • Задължитено доплащане за Новогодишна вечеря /очаквайте менюто/ – 150 лв. за възрастен / 75 лв. за дете от 2 до 11.99 г.;
 • Входна такса в джамия „Хасан ІІ“ /заплаща се на място/ – 12 евро на човек;
 • Допълнителна, полудневна екскурзия: посещение на градините „Мажорел“ – 19 евро с включена входна такса и транспорт;
 • Бакшиш /заплаща се на място/ – 10 евро на човек за целия престой;
 • Такси, плащания и други допълнителни разходи, които НЕ могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като например: туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цена на входни билети за туристически обекти, музеи, корабчета, фериботи, използване на обществен превоз в някои градове, консумирани напитки в автобуси / самолети и други.

Цените са калкулирани с параметри: $450 / тон и €1 = $1.17.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 30 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплащат на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзиите НЕ се гарантира без минимум събрани туристи.

Рабат – включена в цената
След закуска – отпътуване за Рабат - административната столица на Мароко, разположена на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствени летище и пристанище. Градът е основан през XII в., а през XVII в. е разделен със стена на северна и южна част. Панорамната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец /разглежда се отвън/.

Цената включва:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.

Цената НЕ включва:
 • входни такси;
 • разходи от личен характер.

Маракеш - „Перлата на Запада“ – включена в цената
Градът e основан през XI в. и е втората имперска столица. Маракеш е удивителен град, известен със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на Менара и подземните й напоителни канали, на територията на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало; джамията „Кутубия“ – най-голямата в Мароко; и двореца „Бахия“. Следва – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по уличките на сука. Посещение на площада „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от разказвачи на приказки през дресьори на маймуни и змиеукротители до всякакъв вид артисти.

Цената включва:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод;
 • входна такса в дворец „Бахия“

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер;
 • входни такси.

Фес – включена в цената
Фес е най-старият имперски град и трети по големина, след Казабланка и Рабат. Основан през 790 г., по времето на Мулай Идрис II, градът в последствие става и религиозен център в Мароко. Фес е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т. нар. „Мела“ – еврейски квартал в Мароко; и Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите средновековната медина, медресето „Бу Инания“, построена в периода 1351 / 1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамията, която е единствената във Фес и която има минаре и е една от малкото, отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира „Дар Ал Магана“ – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко – „Ал Карауин“, която е построена през 859 г. като медреса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известния фонтан „Нежарин“. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко.

Цената включва:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.

Цената НЕ включва:
 • входни такси;
 • разходи от личен характер.

Мекнес – включена в цената
Закуска в хотела и отпътуване към Мекнес, наричан още „мароканският Версай”. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил, след което столицата е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал „Баб Ел Мансур”, имперските житници и мавзолея на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към Светия град на Мулай Идрис, където ще имате време за посещение на руините във Волубилис.

Цената включва:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.

Казабланка – включена в цената
Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена на брега на Атлантическия океан, тя представлява основен икономически център в арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности тук са площадът на Обединените нации, туристическият комплекс „Корниш“ и джамията „Хасан II“ – втората по големина в света, след тази в Мека. Обзорната обиколка на Казабланка включва разходка по площада „Мохамед V“ и по търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града и датираща още от 1930 г. Ще посетите и площада на Обединение нации, както и най-големия парк – „Арабска лига“, със своите палмови дървета. Следва – свобдно време на булевард „de la Corniche“, автобусна обиколка на квартал „Анфа“ и посещение на джамията на Хасан II /заплаща се входна такса/.

Цената включва:
 • трансфер;
 • местен лицензиран екскурзовод.

Градините на Жак Мажорел – 19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Жак Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 г., по времето, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Ппостроява басейн и навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии и бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината – точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода – Ив Сен Лоран. Именно на прочутия дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., като я обогатява и не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство.

Цената включва:
 • трансфер от хотела;
 • входна такса в градините.

Полетно разписание:
София – Фес 09:00 / 11:00 ч.
Фес – София 15:00 / 21:00 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
 • Продължителност – около 30 мин. в посока с 3* / 4* авотбус.

Резервации:
 • Първоначална вноска – 350 лв. при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане – 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договора:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението му.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението му, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътниците до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но НЯМА право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване на изпълнението му включително.

ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи за потвърждаване на екскурзията – 120 човека.
 • Възможна е промяна в полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма.
 • Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД „Алианц“ – България, бул. „Княз Дондуков“ № 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.
 • Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД „ЛЕВ ИНС“ АД със седалище гр. София, ул. „Цар Борис III“, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2017 до 07.09.2018 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 /един милион и четиристотин хиляди/ лв.


Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.