Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Празнични оферти - Почивки
Празнични оферти - Почивки
Баварски замъци 2019
 

Маршрут:  София / Варна – Меминген – София / Варна

цена от
744 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:   26.04.2019 г.,  15.06.2019 г.,  06.09.2019 г.
 

Принтирай
 
 

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 06.02
С полети от София и Варна

ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ

Ден 1
2 ч. преди полета – събиране на Летище София, Tерминал 1, за полет до Меминген. Пешеходна разходка из центъра в Мюнхен. Трансфер и настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Продължителността на трансфера е около 1 ч. и 30 мин. Нощувка.

Ден 2
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до замъците „Нойшванщейн“ и „Линдерхоф“ с включена входна такса. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до двореца „Херенхимзее“ и град Залцбург. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен полет Меминген – София на авиокомпания Wizz Air. Продължителноста на трансфера е около 1 ч. и 30 мин.

ПРОГРАМА ОТ ВАРНА

Ден 1
2 ч. преди полета – събиране на Летище Варна, Tерминал 2, за полет до Меминген. Трансфер и пешеходна разходка из центъра в Мюнхен. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен.

Ден 2
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до двореца „Херенхимзее“ и град Залцбург. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия „Баварски замъци“ с включена входна такса. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Ранна закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен полет Меминген – Варна на авиокомпания Wizz Air. Продължителноста на трансфера е около 1 ч. и 30 мин.

Директен полет до Летище Варна, Терминал 2.

Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:
 • Самолетен билет до / от Меминген с авиокомпания Wizz Air;
 • Летищни такси;
 • 10 кг. регистриран багаж;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен;
 • Пешеходна разходка из центъра в Мюнхен;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
 • Представител от България по време на пътуването.

Цената НЕ включва:
 • Целодневна екскурзия до двореца „Херенхимзее“ и град Залцбург с включени транспорт и екскурзоводство обслужване на български език – 120 лв. за възрастен / 70 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия „Баварски замъци“ с включени транспорт, входни такси и аудио гайд – 110 лв. за възрастен / 75 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Max Trip пакет /всички екскурзии/ – 210 лв. за възрастен / 130 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Входни такси и билети, които НЕ са упоменати в програмата;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД „Алианц“ – България, бул. „Княз Дондуков“ № 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Такси, плащания и други допълнителни разходи, които НЕ могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като например: туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цена на входни билети за туристически обекти, музеи, корабчета, фериботи, използване на обществен превоз в някои градове, консумирани напитки в автобуси / самолети и други.

Цените са калкулирани с параметри: $600 / тон и €1 = $1.10.

Допълнителни екскурзии
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплащат на място. Провеждането на екскурзии НЕ се гарантира без минимум събрани туристи.
Екскурзия Вид Цена за възрастен, в лв. Цена за дете от 2 до 11.99 г., в лв.
Пешеходна разходка из центъра в Мюнхен Полудневна Включена в цената Включена в цената
Ексурзия до двореца „Херенхимзее“ и град Залцбург Целодневна 120 70
Екскурзия до замъците „Нойшванщейн“ и „Линдерхоф“ Целодневна 110 75
Max Trip /всички екскурзии/ 210 130

Целодневна екскурзия „Баварски замъци“ – 55 евро за възрастен / 35 евро за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва посещение на „Швангау“ и „Нойшванщайн“. „Швангау“ е старият дворец, запазил спомени от детството на „лудия“ крал Лудвиг II Баварски. Следва посещение на замъка „Нойшванщайн“, съчетаващ в себе си контрасти, ирония и красота. Той е послужил за модел на приказния замък на „Дисни“.

Цената включва:
 • транспорт
 • аудио гайд на език по избор /без български/;
 • билет в замъците „Швангау“ и „Нейшванщайн“.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до двореца „Херенхимзее“ и град Залцбург – 120 лв. за възрастен / 70 лв. за дете до 11.99 г.
Потегляне към двореца Херенхимзее(90 км). Казва се, че това е баварският Версай. Качваме се на корабче, за да стигнем до градините на двореца. Разходка из градините и влизаме в замъка (има аудиогайд на български език). Действителната сграда на този “баварски Версай”, започнала през 1878 г. от плановете на Георг Долман, е предшествана от общо 13 етапа на планиране. Когато Лудвиг II умира през 1886 г., дворецът все още е непълен, а части от него по-късно са разрушени. Ще разгледаме уникалното държавното стълбище, държавната спалня и Голямата зала на огледалата. Отпътуваме за посещение на града на Моцарт – Залцбург /70 км./. Бароковият диамант на Северните Алпи се е сгушил в подножието на гранитения двухилядник „Шеленбергер“ и отглежда белоснежните си фасади в река Залцах.

Обзорната обиколка ще започне от прочутите градини със скулптури в дворец „Мирабел“, след което ще продължи през стъкления мост над река Залцах – „Макартстег“, за да премине в старата част на града, където ще имате възможност да посетите главната Катедрала – „Залцбургер“, и време за снимки на площад „Резиденц Плац“.

Вървейки по главната пешеходна улица „Гетрейдгасе“, няма как да бъде пропусната къщата на един от най-великите композитори на XVII в. – Волфганг Амадеус Моцарт.

Цената включва:
 • трансфер;
 • екскурзоводска беседа.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Разписание на полетите:
София – Меминген 13:45 / 14:55 ч.
Меминген – София 15:30 / 18:30 ч.

Варна – Меминген 06:10 / 07:40 ч.
Меминген – Варна 08:10 / 11:30 ч.

*Разписанието е дадено в местни времена.

Трансфер летище – хотел – летище:
 • Продължителност – около 1 ч. и 30 мин. в посока с 3* / 4* автобус.

Резервации:
 • Първоначална вноска – 350 лв. при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане – 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договора:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристическия пакет преди започване на изпълнението му.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристическия пакет преди започване на изпълнението му, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили / случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътниците до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристическия пакет, съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания по туристическия пакет, но НЯМА право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи по прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако го прекрати в периода между 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет и датата на започване на изпълнението му включително.

ВАЖНО:
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата или авиокомапнията, както и по часовете на полетите.
 • Минимален брой за провеждане на програмата – 35 души.
 • Групата се потвърждава до 7 дни преди отпътуване.
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Моля, имайте предвид, че за пътуването е необходима лична карта или международен паспорт с валидност НЕ по-малко от 6 м. преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка – „Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма.
 • Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД „Алианц“ – България, бул. „Княз Дондуков“ № 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000224 при ЗД „ЛЕВ ИНС“ АД със седалище гр. София, ул. „Цар Борис III“, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2018 до 07.09.2019 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 /един милион и четиристотин хиляди/ лв.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
Мюнхен, Германия
от: 744 лв.
Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.