Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Екскурзии
Екскурзии
Почивка в Римини 2019 + 3 включени екскурзии
 

Маршрут:  София – Болоня – София

цена от
980 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:   18.05.2019 г.,  25.05.2019 г.,  01.06.2019 г.,  08.06.2019 г.,  15.06.2019 г.,  22.06.2019 г.,  24.08.2019 г.,  31.08.2019 г.,  07.09.2019 г.,  14.09.2019 г.,  21.09.2019 г.,  28.09.2019 г.,  05.10.2019 г.
 

Принтирай
 
 

ПРОГРАМА

Ден 1 / Събота
Отпътуване към Италия с директен полет София – Болоня на авиокомпания Wizz Air. Кацане на летището в Болоня. Продължителността на трансфера е около 1 ч. Настаняване в хотела. Топла вечеря. Нощувка.

Ден 2 / Неделя
Закуска. Свободно време за плаж. Следобяд: полудневна екскурзия до Римини. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 / Понеделник
Закуска. Свободно време за плаж или по желание: допълнителна, полудневна екскурзия до Сан Марино. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 / Вторник
Закуска. Свободно време или по предварителна заявка: допълнителна, целодневна екскурзия до Сирената на Адриатика – Венеция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 / Сряда
Закуска. Свободно време за плаж. Следобяд по желание: допълнителна, полудневна екскурзия „Градара“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 / Четвъртък
Закуска. Свободно време или по предварителна заявка: допълнителна, целодневна екскурзия до града на Медичите – Флоренция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 / Петък
Закуска. Свободно време или по предварителна заявка: допълнителна, целодневна екскурзия до Верона - градът на любовта. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 / Събота
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Равена. Обиколка на Равена. Свободно време. Отпътуване към Болоня. Обиколка на Болоня. Свободно време. Трансфер до летището за директен полет Болоня – София на авиокомпания Wizz Air. Продължителността на трансфера е около 1 ч.

В цената е включено:
 • Самолетен билет София – Болоня – София на авиокомпания Wizz Air;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 20 кг. и 10 кг. ръчен багаж с размери 55 х 40 х 23 см.;
 • 7 нощувки със закуски и вечери на блок маса;
 • Допълнителна екскурзия до Римини;
 • Допълнителна екскурзия до Болоня;
 • Допълнителна екскурзия до Равена;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Представител от България по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка „Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ.

В цената НЕ е включено:
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията;
 • Допълнителна, целодневна екскурзия до Верона - градът на любовта – 148 лв. за възрастен / 74 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Допълнителна, целодневна екскурзия до Флоренция – 148 лв. за възрастен / 74 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Допълнителна, целодневна екскурзия до Венеция – 148 лв. за възрастен / 74 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Допълнителна, полудневна екскурзия до Сан Марино – 68 лв. за възрастен / 34 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Допълнителна, полудневна екскурзия до замък „Градара“ – 58 лв. за възрастен/ 29 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Пакет от 3 екскурзии /Флоренция, Венеция и Сан Марино/ – 310 лв. за възрастен / 155 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Пакет от 4 екскурзии /Флоренция, Венеция, Сан Марино и Верона/ – 330 лв. за възрастен / 165 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Пакет от 5 екскурзии /Флоренция, Венеция, Сан Марино, Верона и замък „Градара“/ – 360 лв. за възрастен / 180 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Чадъри и шезлонги на плажа – 9 евро на ден за 1 чадър и 2 шезлонга /заплаща се на рецепцията на хотела/;
 • Лични разходи;
 • Такси, плащания и други допълнителни разходи, които НЕ могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като например: туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цена на входни билети за туристически обекти, музеи, корабчета, фериботи, използване на обществен превоз в някои градове, консумирани напитки в автобуси / самолети и други.

ЕКСКУРЗИИ
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 15 туриста, с изключение на екскурзиите до Флоренция и Венеция – при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място, при наличие на свободни места. Провеждането на екскурзиите НЕ се гарантира, без минимум събрани туристи.

Екскурзия Вид Цена за възрастен Цена за дете от 2 до 11.99 г.
в лева в лева
Римини Полудневна Включена в цената Включена в цената
Болоня Полудневна Включена в цената Включена в цената
Равена Полудневна Включена в цената Включена в цената
Верона - градът на любовта Целодневна 128 64
Сан Марино Полудневна 68 34
Венеция Целодневна 148 74
Флоренция Целодневна 148 74
Замък „Градaра“ Полудневна 58 29
Пакет от 3 екскурзии /Сан Марино, Венеция и Флоренция/ 3 екскурзии 310 155
Пакет от 4 екскурзии /Сан Марино, Флоренция, Верона и Венеция/ 4 екскурзии 330 165
Пакет от 5 екскурзии /Сан Марино, Флоренция, Верона Венеция и замък „Градaра“/ 5 екскурзии 360 180
*Забележка – пакетът се заявява предварително, при резервация. Записването на място за екскурзия от промоционалния пакет се заплаща на редовна цена.

Римини – включена в цената
Пешеходна разходка из историческия център в Римини. Разглеждане на арката на Октавиан Август; старата часовникова кула; катедралната църква „Малатеста”, изградена в средата на XV в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста; площада „Тре Мартири” – място за романтични срещи; стария рибен пазар; моста на Тиберий; и уличката на Фелини.

Цената включва:
 • екскурзоводско обслужване;
 • транспорт с лицензиран автобус.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Болоня – включена в цената
Пешеходна разходка – разглеждане на забележителностите: „Виа Индепенденца“, фонтанът на Нептун – най-често наричан от местните „Il Gigante“ или „Гигантът“, дворецът на крал Енцо Савойски, площадът „Маджоре“ – мястото, където ще видите едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър, катедралата „Сан Петронио“ и двете кули, символ на града. Тя е най-голямата и най-значимата базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний – епископ от V в. и светец покровител на града.

Цената включва:
 • екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва:
 • разходи от личен характер.

Равена – включена в цената
Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на базиликата „Св. Аполинар“, украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в.; баптистерията на Арий; базиликата „Св. Дух”; и базиликата „Сан Витале”, прочута с уникалните си византийски мозайки.

Сан Марино и Урбино – 38 евро за върастен / 19 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и, според легендите, е основана от Сан Марино. Пешеходна разходка и разглеждане на площад „Либерта“, където се издига и статуята на свободата; правителствения дворец, който се намира в центъра на площад „Либерта“. Дворецът е реставриран от архитект Гае Ауленти и е смятан за една от най-красивите сгради в света; и крепостните стени с трите кули, символ на Републиката. Най-старата от кулите е „Гайта“ от ХІ в., най-високата – „Честа“ от ХІІІ в., а третата – „Монтале“ от ХІV в., е частна кула и е затворена за посещения.

Ще продължите с Урбино и пешеходна разходка с екскурзоводска беседа на български език: Херцогският дворец; катедралата „Възнесение Богородично”; и родната къща на Рафаело.

Цената включва:
 • екскурзоводско обслужване;
 • транспорт с лицензиран автобус.

В цената НЕ е включено:
 • входна такса в двореца на дожите в Урбино – 5 евро за възрастен / безплатно за дете под 18 г.
 • билет за градски транспорт в Урбино – 2 евро.

Замък „Градaра“ – 25 евро за върастен / 15 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Градара е едно от най-красивите крепостни градчета в Италия, пазещо вечната любов на Франческа и Паоло. Пламенната любов на двамата млади е вдъхновение за написването на „Ад“ на Данте и дълго е отеквала във времето, стигайки до творбите на Чайковски и Рахманинов.

Градчето е пропито с история, романтика и мистерии. Всичко това Ви очаква!

Цената включва:
 • екскурзоводско обслужване;
 • транспорт с лицензиран автобус.

В цената НЕ е включено:
 • входна такса /заплаща се на място/ – 6 евро.

Ферара и музеят на Енцо Ферари в Модена – 42 евро за върастен / 21 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Ферара е крепостният град на влиятелната френска фамилия д‘Eсте, близка на папството и играла роля в европейската политика от края на XII в. до периода на управление на императрица Мария Тереза. Най-позната личност от средновековната история на града е Лукреция Борджия, известна с безбройните си любовни афери, завършвали трагично, с безкруполните си машинации, с порочност и с корумпираност с цел власт и пари.

Подтискана от Медичите във Флоренция и от венецианските дожи, Ферара оставя славата и мощта си заключени между XIII / XIV в., но успява да запази частица от онези времена и до наши дни.

Площадите и улиците, пазени от дебелите ренесансови стени, са достатъчно основание градът да се гордее с това, че е част от световното историческо наследство под защитата на ЮНЕСКО.

Обзорната обиколка включва „Castelo Estense” /отвън/, обграден от водите на река По ди Волано; „Palazzo Munizipale“; съборната романска катедрала от бял мрамор„San Giorgio“; и разходка по главната пешеходна улица „Via Giuseppe Mazzini“ с безбройните си кафенета и магазини за сувенири. Свободно време.

Ще продължите към музея на Ферари в Модена, в който се пазят модели на марката състезателни коли още от далечната 1953 г.: от „GT/E 250“ до последните модели, излезли през 2014 г. – „FF“ /„Four Ferrari“/, „F12berlineta“ и лимитираната хибридна серия спортни автомобили – „LaFerrari F150“. Ще научите значението на емблемата „Cavalino Rampante“черният жребец, и ще се запознаете с историята на създаването на „Scuderia Ferrari“ и състезанята във „Формула 1“.

И не на последно място – свободно време във „Ferrari Store“ – магазинът, откъдето можете да си закупите оригинални подаръци или предмети за лично ползване с емблемата на световноизвестната марка.

Връщане в хотела.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване;
 • входен билет в музей „Ferrari“.

Венеция – 64 евро за върастен / 32 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Разглеждане на един от най-красивите градове – „Кралицата на Адриатика“Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на площада „Сан Марко“, наричан от Наполеон „най-елегантния салон в Европа“, и едноименната базилика „Сан Марко“; камбанарията; двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; и Моста на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в двореца на дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Следва – разходка до моста „Риалто“, който е бил единственият начин да се прекоси „Канале Гранде“ пеша преди 1854 г. и построяването на мост „Академия“.

Цената включва:
 • двупосочен билет за корабче от Тронкето;
 • екскурзоводско обслужване;
 • транспорт с лицензиран автобус.

Флоренция – 60 евро за върастен / 30 евро за дете от 2 до 11.99 г.
Разглеждане на поразително красивата Флоренция – един пищен град с многовековна история. Възможност за разглеждане на църквата „Санта Кроче”, наричана още националния „пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини и Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света – „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията „Йоан Кръстител” с „вратите на рая”; площад „Синьория” с „Палацо Векио” и „Лоджия деи Ланци“ – музей на скулптури под открито небе.

Цената включва:
 • екскурзоводско обслужване;
 • транспорт с лицензиран автобус.

Полетно разписание:
Събота София – Болоня 20:35 / 21:20 ч. /местно време/
Събота Болоня – София 21:55 / 00:40 ч. /местно време/

Трансфер летище – хотел – летище:
 • Продължителност – около 1 ч. в посока с 3* / 4* авотбус.

Резервации:
 • Първоначална вноска – 350 лв. при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане – 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договора:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристическия пакет, преди започване на изпълнението му.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристическия пакет, преди започване на изпълнението му, без да заплаща никаква такса за прекратяване, в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили / случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътниците до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристическия пакет, съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания по туристическия пакет, но НЯМА право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи по прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако го прекрати в периода между 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет и датата на започване на изпълнението му включително.

ВАЖНО:
 • Минимален брой за потвърждаване на пътуването – 50 пълноплащащи. При недостатъчен брой записани, туроператорът ще предложи алтернативна програмата / оферта.
 • Възможна е промяна в полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Минимален брой за реализация на допълнителните екскурзии – 15 записани, а на Флоренция и Венеция – 20 записани.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи към страната, е необходимо да притежават валиден паспорт / лична карта, минимум 6 м. след датата на влизане в страната.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма.
 • Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД „Алианц“ – България, бул. „Княз Дондуков“ № 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.
 • Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД „ЛЕВ ИНС“ АД със седалище гр. София, ул. „Цар Борис III“, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2017 до 07.09.2018 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 /един милион и четиристотин хиляди/ лв.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
Червия, Италия
от: 980 лв.
Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.