Начало
 
 
Атлас Тренинг
 
 
Самолетни билети онлайн
 
 
Проект ОПРЧР
 
 
Конгресен туризъм
 
 
Екскурзии
 
 
Почивки
 
Екскурзии
Екскурзии
Виетнам и Камбоджа
 

Маршрут:  София – Доха – Ханой – Халонг Бей – Ханой – Хуе – Хой Ан – Дананг – Сайгон – делтата на Меконг – Сайгон – Сием Реап – Ангкор – Сием Реап – Сиануквил – Сайгон – Доха – София

цена от
2613 лв.
18 дни / 15 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:   19.04.2019 г.
 

Принтирай
 
 

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:
 • Насладете се на колониалното великолепие и оживената атмосфера на динамичния град Ханой;
 • Развлекателен круиз при залива Халонг – едно от 7-те чудеса на света, с неговите над 1600 острова и великолепни скални колони, тайнствени пещери, плаващи села и впечатляващи гледки;
 • Открийте очарованието на тесните улички в древния град Хой Ан – изключително добре запазен пример за югоизточно-азиатско търговско пристанище от XV до XIX в.;
 • Разгледайте Цитаделовия комплекс „Хуе“, създаден от династията Нгуен от 1805 до 1945 г. и част от древната столица на Хуе – световното културно наследство на Юнеско;
 • Разходете се из историческия град Сайгон и близките села;
 • Открийте водния свят при делтата на Меконг, където безброй лодки, къщи и пазари се носят по водата;
 • Разгледайте световното наследство „Анкор“ – един от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия;
 • Отпуснете се на най-хубавите плажове с бели пясъци в Камбоджа, както и на южните острови Сиануквил.

ПРОГРАМА

Ден 1 / 19.04.2019 г. / Летище София
В 11:00 ч.: среща на Летище София, Терминал 2 за полет София – Доха – Ханой.

Ден 2 / 20.04.2019 г. / Ханой
В 07:25 ч.: пристигане в Ханой – столицата на Виетнам. Въпреки че е модерен град, Ханой все още носи мистерията и очарованието на миналите векове. Тесните улички и местните магазинчета Ви приканват да ги посетите, а многобройните красиви обществени пространства – езера, паркове, булеварди и паметници, потънали в зеленина, придават на града елегантност и хармония с природата, уникална сред азиатските столици.

При пристигането си на международното Летище Ханой, Ви посрещат екскурзовод и шофьор, които Ви отвеждат до Вашия хотел – Flower Garden Hotel. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

Забележка:

Ден 3 / 21.04.2019 г. / Обзорна обиколка на Ханой
Закуска в хотела. Следва: обиколка на Ханой, която започва от огромния паметник на Хо Ши Мин, след което посещавате и мавзолея му, съдържащ балсамираното му тяло, както и неговата къща, в която той живее от 1958 г. до последните му дни – през 1969 г. Тя е запазена и в нея нищо не е променено. В самата къща не се влиза, но можете да добиете представа, като погледнете през прозорците. Продължавате с посещение на „Pillar Pagoda“, която е била възстановена, след като през 1954 г. французите напълно я разрушават. Посещавате и Храма на литературата, с оградените му дворове и грациозни входове. Основан през 1070 г. и посветен на Конфуций, храмът е и мястото на първия университет във Виетнам.

Разхождате се из Стария квартал – една очарователна мрежа от тесни алеи, магазинни и къщи, известна също като „36-те улици". Всяка улица е кръстена от традиционно продаваните там стоки – от платове до занаяти и от лекарства до надгробни плочи. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

ПО ЖЕЛАНИЕ /срещу допълнително заплащане/:
Водно куклено шоу – включете се в завладяващия и пъстър спектакъл на традиционното водно куклено шоу. Можете да се насладите на автентичната виетнамска традиция, местната култура, обичаи и фолклор, докато наблюдавате куклата. Шоуто се изпълнява във вода, като за сцена се използва водната повърхност. Това е уникален поглед към селския виетнамски живот; фолклор, поднесен с много хумор.

Шоу „Моето село“ – представлението се провежда в операта „Ханой“. Насладете на едно от уникалните представления във Виетнам – „My Village“. „Моето село“ или „Làng Tôi“ /на виетнамски/ е именно деликатно сливане на традицията с иновациите, където поетичната красота на северните селяни се предава от предците. Шоуто е изпълнено в много ритмични танци, жонглиране и акробатични движения. В орчестъра има над 20 музикални инструмента.

Представлението е създадено през 2005 г. в Ханой от същите създатели на „AO Show“. „Моето селище“ обиколя света от 2009 до 2012 г., с над 300 спектакъла във Франция, Холандия, Испания, Германия, Белгия, Гърция, Швейцария, Хонг Конг. Трансфер до хотела.

Ден 4 / 22.04.2019 г. / Ханой – круиз при залива Халонг Бей
След закуска: напускате хотела и се отправяте към залива Халонг. Пътуването преминава през много села, малки градчета и чудно красива природа. Пристигате на пристанището и се настанявате на круизня кораб Gray Line Halong, в Делукс кабина.

Коктейл за добре дошли, последван от брифинг за круизи. Насладете се на вкусен виетнамски обяд, поднесен на шведска маса, докато кораба тръгва към залива Бай Ту Лонг, минаващ покрай градовете Хон Гай и Кам Пха, Оан Лагуна, Мат Куй и острова Ам Тич, и рибарското селище Вунг Виенг. Посещение на рибарско селище с местна лодка /около 1 ч./. Свободно време на борда на кораба или извършване на някоя от следните опционални дейности: каяк в селото или плуване близо до лодката, след което се отправяте към пътешествие до един, изолиран за почивка, пясъчен плаж за плуване. На вечеря: ставате свидетели на виетнамска готварска демонстрация. Нощувка на кораба.

Ден 5 / 23.04.2019 г. / Халонг Бей – Ханой – Хуе
Започвате деня с Тай Чи на палубата и комплимент – чай и кафе. Вдигате котва, за да преминете през залива и да се насладите на красиви места като Тронг, Трън Ну /Върджин/, остров Кок Нгой и пещерите на мене Cung. Посещавате единствената изследвана пещера – Сунг Сот /Sung Sot/, след което акостирате на пристанището. Закуска и брънч на кораба. Отпътуване обратно към Ханой. В 16:00 ч.: пристигане в Ханой. Свободно време и вечеря на собствени разноски. Трансфер до централната гара за отпъуване с нощен влак от Ханой до Хуе. Продължителността на пътуването е от 19:30 до 08:30 ч. Настанявате се в спални купета, по 4-ма човека в купе.

Ден 6 / 24.04.2019 г. / Обзорна обиколка на Хуе – Хой Ан
В 08:30 ч.: пристигане на гара Хуе. Трансфер и закуска в местен ресторант. Хуе е част от световното културно наследство на Виетнам, под егидата на ЮНЕСКО. Градът е известен със старинния си кралски архитектурен стил, както и с традиционния си начин на живот. След закуска: откривате очарованието на града – Кралската цитадела, Забраненият град, Кралския музей в Хуе, пагодата „Thien Mu“. Посещавате и гробниците на крал Ту Дюк – най-добре запазените паметници на имгейците Nguyen, от началото на XIX и XX в.

След обзорната обиколка на града: отпътувате към Хой Ан, минавайки през Hai Van Pass Sea Clouds Pass и наслаждавайки се на красотата на Ланг Ко. Настаняване в Hoi An Rosemary Boutique Hotel, в Делукс стая. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Хой Ан.

Ден 7 / 25.04.2019 г. / Обзорна обиколка на Хой Ан
След закуска в хотела: разглеждате града – японският мост, китайските монтажни зали, и се наслаждавате на интересните древни къщи или слушате народна музика в стари клубове в централен Виетнам. По-късно: имате възможност да разгледате местни светилища или да се разходите из пазара, разположен на река Thu Bon, където да усетите магията на ориенталския дух и да можете да си купите фенер, мека коприна, сурова коприна или да си ушиете дреха на място. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря в местния ресторант. Нощувка в Хой Ан.

Ден 8 / 26.04.2019 г. / Хой Ан – Летище Дананг – полет до Сайгон и обзорна обиколка на града
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до Летище Дананг за полет до Сайгон. Пристигане в Сайгон и настаняване в Central Palace Hotel, в Делукс стая.

Следобед: обиколка на оживения мегаполис, изобилстващ от енергия, дейност и движение. Сайгон представлява впечатляваща среща на традиционния с модерен живот. Съвременни небостъргачи се издигат редом до колониални сгради и традиционни храмове. По улиците младежи карат мотоциклети и разговарят по мобилни телефони, а в храмове, из тихите улички, поклонници се молят сред облаци от тамян.

Обиколката на този вълнуващ град започва от историческия център, с разходка по улица „Dong Khoi“, по-рано известна като „Rue Catinat“ – главната търговска артерия и сърцето на Стария колониален Сайгон. Минавате през класически забележителности в европейски стил като например: украсената кметска сграда „Hotel de Ville“ и старата опера /и двете могат да се видят само отвън!/. Посещение на неороманаската катедрала „Нотр Дам“ и Централната пощенска станция. След кратка почивка се отправяте към двореца на обединението – бившият дворец на южновиетнамския президент, който е известен с щурма на 30.04.1975 г., ознаменувал падането на Южен Виетнам. Сградата е запазена в първоначалното си състояние, а танковете, използвани в щурма, са изложени в близост до входните врати. Завършвате обиколката с централния пазар „Ben Thanh“, където продавачите показват огромен набор от стоки и занаяти. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Сайгон.

Ден 9 / 27.04.2019 г./ Сайгон – делтата на Меконг – Сайгон
Закуска в хотела. Отпътуване към My Tho – родината на кокосови и семейни фабрики с местни продукти като кокосови бонбони и оризова хартия. При пристигането се качвате на кораб, плаващ по могъщата река Меконг, за да се запознаете с живота на местните жители, които живеят по бреговете. Спирате на един от 4-те острова в района, за да разгледате забележителности. Насладете се на пресни тропически плодове, сервирани в сърцето на градината, придружени от традиционната южновиетнамска народна музика на плантацията. След това се качвате на малки лодки и, с помощта на местните жители, преминавате през тесни водни канали с кокосови дървета и посещавате местни фабрики, където или опитвате меден чай и гледате как местните хора произвеждат кокосово мляко и бонбони, или се разхождате из пчелната градина. След това се наслаждавате на разходка из селото с кон и карета. Следва: обяд в местен ресторант, за да опитате риба слон, която живее в делтата на Меконг.

В късния следобед се отправяте отново към Сайгон, като по пътя ще спрете, за да разгледате най-известната пагода в района – „Вин Транг“. Архитектурата й е смесица от китайска, камбоджанска и френска култура. Завръщане в Сайгон. Нощувка в Сайгон.

ПО ЖЕЛАНИЕ /срещу допълнително заплащане/:
Bonsai Cruise /вечеря на круизен кораб по река Сайгон/ – в 18:00 ч.: трансфер до пристанището за вечерен круиз. От 18:30 до 19:00 ч.: качване на борда на кораба. От 19:30 до 21:30 ч.: круиз по река Сайгон. Наслаждавате се на светлините на нощен Сайгон, както и на оживения живот по реката. Коктейл за добре дошли! Насладете се на музикалната програма „East Meets West", изпълнявана от 6-членния оркестър „Hoa Mai", и се отдайте на азиатски fusion бюфет. Насладете са и на шоу кухня или вечеряйте стилно със сет меню. Ще бъдете очаровани от изпълнението на Magic Man „Duy". В 21:30 ч.: слизане от кораба и трансфер до хотела.

Ден 10 / 28.04.2019 г. / Сайгон – полет до Сием Реап и обзорна обиколка на града
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летището за полет от Сайгон до Сием Реап в 12:25 ч. Пристигане на летището в Сием Реап и настаняване в хотел от веригата Silk d'Angkor Group, в Супериор стая.

Следобед: започвате с разглеждане на забележителностите в местното село. Вашият екскурзовод Ви запознава с географията, историята и камбоджанските традиции. Запознавате се и с местните дейности и ферми за зеленчуци, които не използват химикали в продукцията си. Посещавате пагодата „Wat Prim Pат“ и научавате за културата на кхмерските обичаи и традиции. Трансфер до хотела. Вечеря в местен ресторант с танцово шоу „Апсара". Нощувка в Сием Реап.

Ден 11 / 29.04.2019 г. / Сием Реап – Тонле Сап – Ангкор
Закуска в хотела. Ексурзията Ви започва с Компонг Плук, където, преди да стигнете до езерото Tonle Sap, се качвате на дървени лодки. Разглеждате камбоджанските къщи в наводнената мангрова гора. Тук ще се насладим на гребане с лодка. Ще се разходим покрай пътя пред Кралската резиденция, за да видим Главното светилище, където местните хора обикновено се покланят, със статуята на Йей Чап, Преах Анг Чек и Преах Анг Хорм. Жасминът и лотосовите цветове са много важни в ритуалите на камбоджанците. Обяд в местен ресторант.

Продължаваме с посещение на Wat Thmey (Полетата на смъртта), съдържащи костите на жертвите на Червените кхмери. Свободно време за посещение на оживените отворени пазари на града, Psar Chars, наречен "Old Market", където всичко се продава. Нощувка в Сием Реап.

Ден 12 / 30.04.2019 г. / Сием Реап – Ангкор
Закуска в хотела. Закуска в хотела. Следва обиколка на забележителностите в района на Ангкор – ще прекараме цял ден в разглеждане на чудните древни руини от Южната порта на Ангкор Том, известна със серия от колосални човешки лица, издълбани в камък, впечатляващия храм Байон, Кралското пристройка, Фименакас, терасата на слона, терасата на Лепър Кинг и най-големият, както и най-забележителния храм Ангкор Ват. Този архитектурен шедьовър е построен през 12-ти век и обхваща площ от около 210 хектара. Ще се разходим около тази масивна сграда, виждайки многобройните галерии с колони, библиотеки, павилиони, дворове и езера, пълни с вода, отразяващи извисяващия се храм, и покритият с джунглата храм на Ta Prohm. Гледките са невероятни - огромни смокини и гигантски пълзящи растения, прегръщат каменните основи на структурата, създавайки впечатлението, че природата възрвръща силата и правото си за сметка на човешкто творение. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Сием Реап.

Забележки:
По време на посещението на кулата Бакан на храма Ангкор Ват:
 • Посетителите трябва да носят подходящо облекло, покриващо раменете и коленете (без къси панталони и поли).
 • Посетителите трябва да изчакат на опашка, за да се изкачат на кулата Бакан на Ангкор Ват
 • Децата до 12-годишна възраст нямат право да се изкачват на тази кула.Наземно обслужване – 1295 USD

 • ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • 13 нощувки в хотели според програмата
 • Настаняване в двойна или тройна стая
 • 1 нощувка в каюта на кораба в Халонг Бей.
 • 1 нощувка във нощен влак Ханой – Хуе в спален вагон (4 местен)
 • Английско говорящ екскурзовод по време на програмата
 • Закуски
 • Обяди с местна храна, цитирани в програмата
 • Вечери с местна храна, цитирани в програмата
 • Всички трансфери с автобус по програмата
Всички ексурзии, включени в програмата
 • Разходка с лодка в делтата на Меконг, Tonle Sap
 • Всички входни такси съгласно програмата
 • Минерална вода по време на трансферите.

ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София–Доха–Ханой //Дананг - Сайгон– Сием Рип – Сиануквил –Сайгон- Доха–София: 2613 лева на човек, с включени летищни такси и чекиран багаж до 30кг
 • Данък при напускане на летището
 • Такси за визи – 20 долара за Виетнамска виза; 40 долара за Камбоджанска виза
 • Допълнителни екскурзии, които не са включени в основаната програма
 • Такси за ранно настаняване / късно напускане в хотелите
 • Обяди и вечери извън посочените в програмата.
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори
 • Разходи от личен характерТози сайт е рекламен. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.